måndag, maj 30

Ett vakande öga

Hon är aldrig långt borta från Noelle, vår katt Bozzan. Håller ett vakande öga och kontrollerar att lillan har det bra. Imorse lät jag Noelle leka i klädkammaren bland mina skor en stund, kissen låg på bänken och spanade in vad som pågick. Jag tackar inte nej till lite assistans i föräldrarskapet, speciellt inte de gånger hon får vår lilla tjej att tjuta av skratt :) Och jag är så stolt över vår håriga vän som fixat det här så bra, att få en ny familjemedlem är inte alltid lätt, speciellt inte när man varit bortskämd med att vara ensam om uppmärksamheten.


Min första Mors dag

Min första Mors dag blev en mycket intensiv sådan. Först blev jag firad med frukost och ett par nya löparskor, hon är allt fiffig den fär lilla dottern ;) Sedan kom en vän på besök från Norge samtidigt som vi försökte ta oss an en hög med tvätt och fixa iordning oss för vid lunch skulle vi på dop. Intensivt värre med andra ord men vi lyckades pussla ihop det rätt bra tillslut. På eftermiddagen när vi kom hem var vi ganska slutkörda, alla tre :) Men det var en fin dag och dopet var stämningsfullt. Det var min brors dotter Amanda som stod på tur att stifta bekantskap med dopfunten ;) Hon var söt som vanligt och jag och Maken fick äran att bli hennes faddrar.

En kvist syréner hade dottern också plockat in till sin mamma ;)

torsdag, maj 26

Getost med persilja

Förra onsdagen fixade jag lite smått och gott att ha på vår myskväll: oliver, pizzaslice med mozzarella, stekt grön sparris och getost. Getosten skivade jag och sedan hackade jag persilja + rödlök och la uppepå, olja på det och sedan fick det stå till sig i 30 minuter. Det blev jättegott!


Back on track

Har inte köpt så mycket från La Redoute som jag brukar den här våren men några kap har jag gjort iallafall. Bland annat det här ljusblå linnet med blommor på. Riktigt skönt kvalité och fint till det mesta. Äntligen känner jag att jag har "hunnit ikapp" med alla måsten. Det har varit en skön dag och Noelle har visat sitt rätt jag igen. Känns som att man har fått tillbaka sin dotter när den där kinkiga bebisen sagt hejdå för denna gången ;)



tisdag, maj 24

Firande

Oj vad lite tid det har blivit framför datorn de senaste dagarna, dels beror det på en riktigt krävande dotter men jag har även haft fullt upp med att fira. 2 år som gift närmare bestämt. I lördags lämnade vi bort Noelle till Farmor och Farfar som fick vara barnvakt åt vår lilla tös för allra första gången. Det var lite nervöst att lämna henne men det gick jättebra, så skönt! Vi firade vår bröllopsdag (2 dagar i förväg, men måndagar brukar inte vara så kul dag att gå ut på ;) med bubbel och jordgubbar. Senare på kvällen gick vi ut och åt, satt och pratade om allt mellan himmel och jord och bara njöt. Vi gjorde allt vi sagt att vi skulle göra, förutom att dansa, det får bli nästa gång :) Och igår firade vi såklart också lite, det var ju ändå vår riktiga bröllopsdag. Ett fantastiskt gott vin från Spanien som Maken köpt när han var där korkades upp. Det är härligt at vara gift!

onsdag, maj 18

Omkastat

Bloggen är lika strulig idag som min morgon har varit, hahahaha. Lillan somnade inte alls som hon brukar göra på morgonen. När hon varit uppe ca 1 timme brukar hon alltid sova en stund men det ville hon inte idag. Så nu sover hon istället, 2 timmar senare än vanligt. Får se hur det kommer rubba dagens övriga rutiner. Tänkte ta en skön promenad när hon vaknat och fixa lite inför kvällens "datenight" :)

Några dagar innan Noelle kom till världen, tänk om jag vetat då vilken söt busunge som låg i min mage... :)

Soliga dagar (och regniga nätter)

Vilka fina dagar det är nu, värme och sol. Igår svepte även ett riktigt åskoväder in över stan, det var så mysigt. Noelle blev nog mest fundersam över vad det var som smattrade mot fönstret och störde hennes försök till att somna än över vad det var för muller. Idag har den lilla tjejen verkligen visat vilket litet energiknippe hon är. Hasar sig fram mellan rummen i full fart, skriker så det tjuter efter katten och har hoppat över sina små sovpauser. Trots detta har jag ändå lyckats städa här hemma idag, tack vare lite hjälp från katten ;) och att hon har fullt upp med att underhålla sig själv när hon upptäcker "världen". Igår satt vi ute på en filt på gården och lekte, så bestämde hon sig för att sträcka ut sin hand utan för filten och klappa på gräset. Hon kände försiktigt och hennes min var så konfunderad. Så söt! Nu börjar det åska här igen, måste gå och kolla till lillan som precis somnat, hoppas att det inte väcker henne.

En bukett vackra liljor jag köpte i helgen har blommat ut ordentligt nu

Basilika

Den här basilikan köpte vi för ett tag sedan i den vanliga matbutiken och den har hållt sig ovanligt bra. Kanske för att jag tog till mig rådet om att ge den ett glas vatten om dagen, basilika är nämligen en törstig kryddväxt. Burken som den står i har jag köpt på Granit, tycker den ger ett fint lite "ruffigt" inslag i köket.

Ocimum basilicum

Lunchtips

Godaste lunchen åt jag igår, smidig var den också. Det tog 5 minuter att slänga ihop, perfekt när man inte har så mycket tid att lägga på matlagning (som jag...;). En bit rökt lax +  melon + en klick potatissallad. Det blev mums!


tisdag, maj 17

Grå dag

En riktigt grå dag verkar det bli idag med regntunga moln, riktigt mysigt när det kommer sånahär dagar som omväxling tycker jag :) Idag väntar besök på BVC och jag håller tummarna för att lillan är lite smidigare att hantera idag ;) Just nu är hon på väg ut i hallen för att undersöka skorna, de är spännande tycker hon. Själv kan jag knappt gå idag, det beror på att jag sprang lite snett igår med fötterna tror jag. Löpträningen går jättebra för övrigt men jag misstänker att det är dax att byta ut joggingskorna...tyvärr, det är ett tråkigt inköp tycker jag.

Jag idag, kavaj och jeans från H&M, topp från Zara
Dagens inspiration: hon till höger... :)

söndag, maj 15

Rolig helg

Blogger har varit riktigt strulig de senaste dagarna så det har förtagit lusten att blogga lite. Sedan har det varit fullt upp. I lördags hade vi goda vänner hos oss på lunch och våra små döttrar fick passa på att spana in varandra samt dela leksaker när de för en gång skull var vakna samtidigt :) På kvällen var det dags för Melodifestivalen och jag höll på alla utan Eric Saade, han är verkligen inte min favoritartist om man säger det så. Så jag hejjade på Irland, Ungern och Finland. Fast Azerbajdzjan som vann var också bra. Somnade innan röstningen var avgjord så det första jag gjorde i morse var att surfa in på Aftonbladet och kolla så att inte Saade hade tagit hem det hela, hahahaha ;) Idag har vi varit på IKEA och handlat på oss lite mer barnsökerhetsgrejer samt leksaker, tycker de har en del små söta saker där. Just nu ligger Noelle på golvet och tuggar på en prasselbok vi köpte där, mycket poppis även om själva lappen verkar vara roligast (som vanligt...).

Nu ska jag slänga mig i soffan och vila en stund, om jag får för lillchefen ;)

onsdag, maj 11

Vacker

Jag blir fascinerad varje gång jag går in på Carolina Gynnings blogg och ser bilderna på henne. Tappar nästan andan. Så vacker hon är, helt otroligt. Måste vara en av de vackraste kvinnorna som finns. Inspirerar gör hon också, ett hårband som det här står nu på min shoppinglista. Hade köpt något liknande att ha på förlossningen...men det slet jag sönder...puh. 

Bild från http://gynning.net/


måndag, maj 9

Komplett igen

Inatt kom Maken hem från Barcelona och jag blev helt galet lycklig. Idag tog han semester så vi har fått ta igen det vi missat, Noelle blev så glad att se honom igen. Det fina vädret öppnade upp för ett perfekt tillfälle att avnjuta årets första glass, en Calippo i solen och jag mådde som en prinsessa (återförenad med min prins ;). Näe bäst jag avrundar det här innan det blir för sötsliskigt. Bjuder på en bild från en vinodling - Parés Balta mitt i det kända vindistriktet Penedès som Maken besökte under sin resa till Barcelona:

söndag, maj 8

Min dag i 12 bilder


Noelle slog upp sina blå vid sextiden, en stund senare var det dax för frukost, müsli och knäcke för min del

Sen var det dax för promenad, varmt och soligt = shortsväder :)

Först gick vi till Stadsparken...

...sedan ner till Vättern, Jönköping är verkligen en vacker stad

Väl hemma var Noelle leksugen, jag med så vi busade på

Sen var det dags för mig att byta om, mina föräldrar skulle nämligen komma på söndagsmiddag

Föräldrarna hade med sig gädda (som Maken fångat) med gräddsås och potatis,
jag fixade desserten, världens godaste vita chokladmousse ;)

När föräldrarna åkt hem och Noelle tog en tupplur slappade jag framför
Austin Powers och bläddrade i senaste numret av Allt i hemmet...
 
...men min ensamtid blev inte långvarig, snart blev jag attackerad av nästa lilla tjej som krävde uppmärksamhet

När Noelle vaknat var hon skogstokig!
Skrek och vägrade att ta på sig sina byxor, sen intog hon sin favoritposition just nu
 
2 timmar senare var det pyjamasdax och nedvarvning med en flaska välling, då blir man såhär glad :)

När lillan somnat blev det soffan för min del framför Bachelorette med nötter som tillbehör,
och här sitter jag nu :) Snipp snapp snut så var dagen (nästan) slut!


lördag, maj 7

Kalaslördag

Efter en härlig start på dagen med en riktig långpromenad tidigt på morgonen och sedan jordgubbar som energipåfyllning var det dax att göra oss kalasfina. Min bror har fyllt år och idag firade vi honom. Vi gav honom bland annat en ananasskärare från Bagare och Kocken. Noelle och hennes kusin Amanda var så söta, de hade lyckats matcha varandra med rutiga klänningar och vita koftor helt utan att vi visste om det i förväg, för de kan väl inte redan ringa till varanda och planera klädval...? ;) När vi kom hem var Noelle alldeles slutkörd efter kalasandet och somnade runt sextiden, får se hur länge man får sova i morgon med andra ord... Nu väntar lördagsmys för min del på egen hand, ett glas rosé och jordgubbarna som blivit över sen frukosten får bli kvällens lyx.

Ananasen slog jag in i cellofan och gav min bror, så han fick testa sin present direkt :)

fredag, maj 6

He left me for Barcelona...

Efter en tur på stan bestämde jag mig för att unna mig en riktigt god lunch, en 10-bitars sushi vilar nu i min mage. Så otroligt gott! Nu blir det lunchvila för lillan och jag tror jag passar på att vila jag med. Sedan ska jag prova mina shoppingfynd från Monki och se om de är lika fina på mig som de var på galgen... Maken är i Barcelona hela helgen med sitt jobb så då får man lyxa till det extra mycket för att lindra ett saknande hjärta...
Sushi, god sömn, nya kläder och mys med världens sötaste lilla tjej är receptet :)


torsdag, maj 5

Putsat och klart och imponerad

Igår ägnade jag en bra stund åt att plocka undan vinterskor som fick ge plats åt skor anpassade för varmare temperaturer. Det är alltid lika kul att öppna kartongerna och se vad som gömmer sig där (jag har ingen ordning i dom kan jag lova...det är en överraskning att öppna varje gång). En del skor fick sig en omgång med skoputsen medan andra fick en dos impregneringsspray, så nu är de redo för sommarens äventyr, vad de än må vara :)

Inga gravidsvullna fötter kommer traska runt i dehär denna sommaren, skönt!
När jag ändå är inne på klädkammare så kan man inte bli annat än imponerad av duktiga Jannice och hur hon inreder sitt nya hus, spana in hennes walk in closet, den vill jag också ha!!! :) Jag tar till mig tipset om att beskära en vanlig IKEA matta och lägga in så det täcker hela golvet, hmmm måste nog gå och mäta i min klädkammare nu på momangen.

tisdag, maj 3

Vitt

På dagens promenad trodde jag först att ett träd tappade fullt med vita små blad eller blommor, solen sken och fåglarna kvittrade. Rätt snart förstod jag att det inte var några blad...det var snö! Men vackert var det iallafall, en liten stund tills de enstaka flingorna blev ett inferno av vit nederbörd. Det blev med raska steg jag promenerade den sista biten hem. Resterande del av dagen har vi myst runt här hemma. Noelle har jagat kissen så gott hon kan, drar sig fram med armarna och får upp en rätt bra fart. Att katten fungerar som bra motivation till att lära sig krypa råder det ingen tvekan om :). 


I helgen köpte jag en orkidé som får "bo" i sovrumsfönstret. Är på jakt efter en rund kruka/urna i mässing/silver/aluminium och håller ögonen öppna var jag än är, skulle passa så fint till orkidén. Nu ska jag ta och beställa en stor flaska Macadamia natural oil, min lilla flaska tog slut för några dagar sedan och jag har blivit beroende av den, påfyllning tack :) 

måndag, maj 2

En sneak peak

Nu är dom på plats, de nya luckorna. Ja alla utom en...hantverkaren borrade fel så nu har vi ett öppet skåp över spisen i 3-4 veckor tills de fixat en ny lucka. Hmm det var kanske inte var så kul men jag tröstar mig med att veckorna går så snabbt nuförtiden så vipps är den väl på plats :) Är jättenöjd över vårt val, nu fattas bara nya bänkskivor (och den där luckan då...) sen är det klart.

Noelle "känner in rummet" i sin fina matstol - Tripp Trapp i färgen Whitewash
   

Pippisar

Här kommer en bild på min korrigerade påskpresent ;) Två turkosa muggar från PIP Studio, så nu är samlandet påbörjat. För varje ny kopp som köps åker en gammal ut.


söndag, maj 1

Dagen som försvann

Imorgon kommer de äntligen och monterar våra nya köksluckor, ska verkligen bli skönt att bli av med de gamla slitna vi har nu och få ett riktigt fint kök. Det blir en bra start på veckan. Har fixat iordning i köksskåpen idag så att det blir fint även inuti, utöver det har vi ägnat nästan all tid åt att underhålla lillan, 26-veckors språnget har verkligen gjort sig påmint. Har återigen fått söka råd i boken - Växa och upptäcka världen, det är verkligen en livräddare. 

Bozzan spanar in första pelargonen för säsongen och undrar vad det är för tokig bebis hon delar hem med ;)