söndag, januari 1

Nyårsmeny

En smarrig 3-rätters hör verkligen nyårsafton till, bra mycket viktigare än raketer.
Recept på huvudrätten hittade jag här. Det här mumsade vi i oss:

Förrätt: Räkor som marinerats i chili, vitlök, persilja, lime och rapsolja som ligger på en smörstek brödskiva och så lite majonäs vid sidan om.

Huvudrätt: Smörstekt kycklingfilé (maken åt fläskfilé), sparris, potatis som slungats med citronskal och riven parmesan samt en örtsås vid sidan av. Örtsåsen gjorde vi genom att mixa bladpersilja, basilika, vitlök och rapsolja sedan kokade vi upp det med grädde, vitt vin och redde med maizena. Den blev riktigt god! 

Efterrätt: Chokladglass, blåbärssorbe och färska blåbär. Enkelt men så gott.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En kommentar gör mig glad, så skriv en rad! Hälsningar Johanna