Nu är brödet jag bakade färdigbakat och provsmakat. Det blev riktigt gott och det var lätt att baka. Så då vågar jag publicera receptet här ;o)
Rågflingebullar - nyttigt portionsbröd
Tid: 2 timmar
20 st
Du behöver:
50 g jäst
½ dl olja
5 dl vatten
1 msk honung eller brödsirap
2 tsk salt
1 dl vetekross, rågkross eller något annat fiberrikt
3 dl rågflingor eller havregryn
11 - 12 dl lantbrödsmjöl av valfri sort
Gör så här:
- Smula jästen i en degbunke. Se till att matoljan blir rumsvarm eller blanda den med vattnet och värm till 37 grader.
- Lös upp jästen i lite av spadet och tillsätt sedan resten.
- Tillsätt sedan honung, salt, vetekross och rågflingor.
- Arbeta in mjölet med maskin till degen blir lagom fast och släpper bunkens kanter. Jäs övertäckt i 30 minuter.
- Ta upp degen på en arbetsbänk med lite mjöl på. Knåda degen ordentligt.
- Dela den i 2 längder. Dela varje längd i 10 bitar och forma varje bit till en oval bulle.
- Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa övertäckta ca 30 min.
- Grädda mitt i ugnen i 225 grader i 12-15 minuter.
- Låt kallna under bakduk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
En kommentar gör mig glad, så skriv en rad! Hälsningar Johanna