
Till fyra personer behövs:
2 msk smör
2-3 finrivna morötter
2 msk vetemjöl8 dl vatten
2 fiskbuljongtärningar
400 g kräftost
2 dl creme fraiche
1 burk kräftstjärtar i lag
svartpeppar
dill
Gör så här:
Fräs de rivna morötterna i smör och strö över vetemjöl. Späd med vatten och tillsätt buljongtärningar och svartpeppar. Låt soppan puttra i cirka tio minuter och rör om med jämna mellanrum. Tillsätt mjukosten, creme fraiche, dill och låt småkoka ytterligare fem till sex minuter. Häll i kräftstjärtarna och smaka av.
Mumsigt!
SvaraRaderaSoppa är en tacksam rätt att laga. Smidigt att värma på igen om man som mamma inte riktigt hann äta när den var varm första gången ;)
Ja det är ju perfekt. Funkar nog att steka till lite fisk och ha som en sås/soppa också. Den har många möjligheter den här soppan :)
SvaraRadera