
Jag hittade receptet på fyrans hemsida:
Ingredienser
400-500 g, färsk grön sparris, 2 tsk socker, 1 tsk salt, 0.5 dl rostade solrosfrön, 3 msk smör, 1 msk vit balsamvinäger + honung, 2 msk rapsolja/olivolja, 50 g Österlenost/parmesan, färsk timjan, salladsblad, olika sorters sallad
Till ca 4-6 personer
Ingredienser
400-500 g, färsk grön sparris, 2 tsk socker, 1 tsk salt, 0.5 dl rostade solrosfrön, 3 msk smör, 1 msk vit balsamvinäger + honung, 2 msk rapsolja/olivolja, 50 g Österlenost/parmesan, färsk timjan, salladsblad, olika sorters sallad
Till ca 4-6 personer
Gör så här
1. Koka upp vatten, socker och salt i en kastrull. Förväll sparrisen i någon minut. Ta upp och lägg i kallt vatten.
2. Smörsås: Smält smöret och blanda med vinäger, lite honung och hackad färsk timjan.
3. Trä upp sparrisen på trägrillspett eller lägg i grillhalster. Pensla med rapsolja och grilla några minuter.
4. Lägg upp sparrisen på salladsbädd och ringla över timjansmörsåsen. Strö över solrosfrön och bryt över ostbitar!
1. Koka upp vatten, socker och salt i en kastrull. Förväll sparrisen i någon minut. Ta upp och lägg i kallt vatten.
2. Smörsås: Smält smöret och blanda med vinäger, lite honung och hackad färsk timjan.
3. Trä upp sparrisen på trägrillspett eller lägg i grillhalster. Pensla med rapsolja och grilla några minuter.
4. Lägg upp sparrisen på salladsbädd och ringla över timjansmörsåsen. Strö över solrosfrön och bryt över ostbitar!
Jag har precis jobbat 2 dar på norra Öland en liten bit ifrån där Ernst och hans team har inrett en väderkvarn. Det var traktens samtalsämne sedan någon väderkvarnsentusiast gått till tidningen och rasar över att Ernst förstör kulturskatter... Ingen har ens sett vad han har gjort! Jag gillar Ernst men brukar vara väldigt dålig på att komma ihåg TV-tider jag har att passa så jag missar ofta både program och repriser. Får se till att försöka se väderkvarnshistorien dock :)
SvaraRaderaHa en underbar helg med konsert och annat mys.
kram och hälsa till Mange!
/Alma
Knasigt att en sådan oförarglig person kan väcka så mycket känslor. Jag tycker han brukar vara bra på att inte förstöra de miljöer han arbetar i. Helgen var kalaskul! Kram
SvaraRadera