tisdag, januari 1

Nyårsmeny (isländsk räkcoctail, hälleflundra och chokladsuffle)

Här kommer vår 3-rättersmeny från igår:

Isländsk räkcoctail med bland annat pepparrot och purjolök, riktigt fräscht, receptet hittar man här

Smörstek hälleflundra med ugnsrostade rotsaker och vitvinssås

Och sist en chokladsuffle med färska hallon, recept finns här


Recept på vitvinssåsen:

Skummig vitvinssås
Fräs en gul hackad lök i redigt med smör, slå på vitt torrt vin så det täcker. Tillsätt ett par matskedar koncentrerad kycklingfond och grädde, ungefär lika mycket som vinet. Pressa ner en klyfta vitlök. Låt puttra ihop. Smaka av med salt och peppar, lite citron för att få upp syran och möjligen en nypa socker. Red av mes smör och mjöl. Slå i lite kall mjölk precis innan såsen ska skummas, så blir såsen så där jättefluffig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En kommentar gör mig glad, så skriv en rad! Hälsningar Johanna