fredag, augusti 24

Vabbidabbdida

Idag är jag hemma med en lagom förkyld och kanske ögoninflammationssmittad dotter. Vill inte vara den föräldern som ser till att resten av dagiset blir smittat (man blir nog inte så poppis då...), så idag är vi hemma. Rätt slappt än så länge eftersom lillan sover, igen. Hon vaknade och var på riktigt uruselt humör, så hon fick uppsöka sängen efter 1 timme i vaket och ganska otrevligt tillstånd ;) Det var förhoppningsvis precis vad hon behövde. Själv har jag ägnat den senaste timmen åt att googla på "kolonial", "kolonialt sovrum", "kolonialt kök" och beställt en tjusig tallrik från Tine K. Jag kan knappast ha det trevligare. Bra start på "långhelgen".

Keramikfat som man kan shoppa på Blackballoon

söndag, augusti 19

Kolonialt

Mörka träslag, palmer, djurhudar, naturfärger.
Jag inspireras verkligen av den koloniala inredningsstilen just nu. Min ormbunke ger lite av den rätta kolonialkänslan. Frågan är hur jag fortsätter...




Valerie Aflalo

När jag var lite yngre än vad jag är nu ;) så var jag helt tokig i allt vad skönhetstävlingar heter. Jag följde Fröken Sverige slaviskt och självklart kommer jag ihåg Valerie Aflalo. Bar runt en bild på henne i min plånbok sista året i gymnasiet, och ja det låter ju inte helt sunt hahahaha men anledningen var att hon hade en så fin klänning på sig när hon vann Fröken Sverige och jag var på jakt efter precis en sådan till mig själv att ha på avslutningsbalen (jag hittade en ganska lik tillslut...). Numera är Valerie designer till sitt egna klädmärke med samma namn och plaggen är verkligen underbara. I fredags hämtade jag ut ett paket från Miss Greta med mitt allra första plagg signerat Valerie och jag har på känn att det kommer bli fler.

Paljettväst i silke, nam nam :) 

Reafyndade även ett par grå chinos från Monocrom, perfekt att matcha till den grå hösten

Kökssoffa (på rätt plats)

Igår flyttade vi ut kökssoffan från Noelles rum till köket. det blev verkligen supermysigt och Noelle fick mer plats till alla hennes grejer. Tog lite bilder och passade på att uppdatera mina album på Styleroom. 





fredag, augusti 17

Inspo

Min modehöst: Blusar (mest i blått!), jeans, pennkjolar, boots, gråa pumps.
Inte krångligare än så.


Jag smälter när jag ser blusen från Acne, fantastisk!

Nya gardiner

Gråa och i linne är mina nya sovrumsgardiner från IKEA, de ger ett mysigt och lite pampigt intryck. Nu fattas bara en ny säng (och kanske en koskinnsmatta, kan inte riktigt bestämma mig där...). Sen är sovrummet fulländat. 


söndag, augusti 12

Hästhuvud

Jag har fått dille på allt som har med hästar att göra när det kommer till inredning. Fråga mig inte var det kommer ifrån men helt plötsligt så spanar jag efter allt hästliknande. Förra söndagen köpte jag ett hästhuvud på Iems, det blev perfekt i fönstret i vardagsrummet. Nu ska jag dricka ett glas kallt vitt vin här och invänta att Mannen fixar till ett par kantarellmackor. Bra uppladdning inför den kommande arbetsveckan. Förra veckan, den första jobbveckan efter semestern var verkligen fullspäckad. Hoppas på ett lite lugnare tempo denna veckan när alla mailkorgen inte är lika fullproppad. Däremot är det nog många studenter som är tillbaka efter sommaruppehållet så jag kan nog vänta mig en händelserik vecka vilket alltid är kul :) 


Last Days of Summer

Nu är det höst! Eller kanske inte men semestern är slut och vi är tillbaka på jobb och dagis. Jag älskar ju hösten så inte mig emot ;) Här kommer några bilder från våra sista semesterdagar som vi ägnade åt att ladda batterierna extra mycket genom sol, lite bad och god mat. 

Så söt och så bestämd, vår lilla diktator ;) 

Vi var i Stadsparken en dag, där lärde Pappa Noelle hur man jagar fåglar, kanske inte en jättebra idé tänkte jag...
Så tog vi en "familjebild", fast Noelle sprang runt i bakgrunden, har man precis lärt sig jaga fåglar är det svårt att sluta. Kul att vi är så uppmärksamma föräldrar, hmmm...99% av tiden iallafall...
Fortfarande en badkruka men det går sakta men säkert framåt

Skönt att vara naken i solen ibland, jag blev nästan lite avis ;) 

onsdag, augusti 1

En sista bild?

I och med nya soffinköpet tänkte jag lägga ut den gamla soffan på Blocket. Funderar på vad man kan tänkas få för den. Den busiga katten som bor här har gjort en del klösmärken på den tyvärr... Så här kommer en sista hejdåbild på den gamla trotjänaren. Kan inte fatta att det har gått 5-år sedan vi köpte den. Det här känns som igår

Lejonkudden till vänster är ett av mina senaste kuddinköp (jag som inte skulle köpa fler....)

På topp(en)

Nu är vi inne på vår sista semestervecka och jag vill inte att det ska ta slut. Just nu är känslan sådan iallafall men sen är det ju rätt kul när de vanliga rutinerna är igång med. Jag har lagt upp ett riktigt bra träningsschema och har för första gången gjort mig redo för en året runt löparsäsong (dubbar finns ;). Med tanke på hur våren var för vår del ur en hälsosynpunkt så är det nog viktigare än någonsin med goda vanor. Var på återbesök hos läkaren idag och är tyvärr inte helt friskförklarad ännu men hoppas på att lite röntgenbilder ger ett bättre svar. På en föreläsning jag var på i våras tog föreläsaren upp vad vi ger för signaler till våra barn, vad gäller att arbeta. Att det oftast är i negativ form vi speglar vårt dagliga liv och arbete. Vilken bild ger det till ett barn och viljan att själv bli en "vanlig arbetare". Det är rätt sorgligt ändå, att man fokuserar så på semestrar och helger när den största delen handlar om vardag och jobb. Nu är jag ju inte så svårövertalad, vardagsromantiker som jag är ;) Men det var en bra tankeställare, jag ska ge Noelle en bild av att det är fantastiskt att ha ett arbete och inget att klaga över. Undra om jag kommer lyckas? ;) 

Det börjar bli ganska många bilder på mig här i bloggen poserandes med Noelle i barnvagn ...

Vi var på utflykt på ett berg i närheten förra veckan, i storm! Det blev en hetsfika på 15 minuter innan vi gav upp, hahahahaha

Ny soffa - Watford

Äntligen har vi köpt en ny soffa, en Watford från Mio fick det bli. Jag har sneglat på den soffmodellen ett bra tag och nu var vi äntligen överens om att det är den perfekta soffan för oss. En nackdel bara, 6-8 veckors leveranstid men den som väntar på något gott... Tänk vad fint det kommer bli i vardagsrummet eller salongen som vi brukar kalla det ;) Vi valde en svängd modell och i samma tyg som nedan med guld och ekfötter. 

Senaste tillskottet


Mitt senaste skoinköp gjorde jag i Ullared.
I skinn, senapsgula och galet snygga till blåjeans.