tisdag, februari 28

Ny energi

Är inne i en helt galen period på jobbet nu och då är det rätt skönt att ha toppenhelger mellan jobbveckorna som laddar en på ny energi. Efter en fredag med klassiskt fredagsmys inledde vi lördagen med en tur till torget. Noelle tyckte det var ganska ointressant och somnade i vagnen, det tyckte vi tydligen också för vi köpte ingenting. Men mysigt var det i vilket fall som helst. Väl hemma var det dags att packa ihop lillans lilla resväska för vi hade barnvakt inbokad. Noelle skulle nämligen sova över hos sina kusiner för första gången. Då passade vi på att boka bord på ett ställe som heter Studion som har riktigt god mat. Och kvällen blev såklart lyckad. Medan Noelle busade med kusinerna åt vi den utlovade goda maten (jag valde en modernare variant av fish and chips som var riktigt smarrig). Efter att ha hängt på "finrestaurang" var vi tvungna att svänga förbi vårt nya favorithak och ta en öl eller två ;) Där mötte vi upp några vänner och hade det riktigt trevligt. Söndagen lunkade på i lagom takt och vi hämtade hem vår lilla tjej som jag tror också hade haft det roligt. Hennes helg avslutades med sin allra första mums mums, det är nog svårslaget!

Suddig bild men man ser ändå att jag hade favvobyxorna på och en ny blus från LaRedoute

Mums Mums!

Till och med Bozzan var nöjd med helgen eftersom "hon fick" ett nytt överkast på sängen som tydligen var fantastiskt skönt att ligga på ;)

lördag, februari 25

Förvarat

Igår när jag kom hem efter en lång arbetsdag så öppnade jag dörren till ett skinande, nystädat och väldoftande hem. Det är bland det bästa jag vet :) När man har en liten så går det ganska snabbt från välstädat till rörigt, då är det rätt skönt att man har mycket och bra förvaring så det går snabbt att städa undan. Jag tycker leksaker kan vara väldigt fina men det är rätt skönt att slippa se en massa grejer (det gäller ju vuxensakerna med) när man ska varva ner på kvällen. Det enda som avslöjar att det faktiskt bor ett litet barn här hemma efter att Noelle har gått och lagt sig är hennes matstol i köket. Fast jag tror vi kommer behöva någon större förvaringskista eller liknande när leksakerna blir större och kanske fler framöver... Här är några bilder på hennes rum som jag passade på att ta medan det var nystädat :)

Den stora legobiten rymmer många små :)


söndag, februari 19

Vill ha :)

Jag börjar blicka framåt nu, mot lagom värme, kvittrande fåglar och vårkläderna! Ge mig, rosa jeans, stora väskor och klumpiga skor. Det är några av grejerna på min "önskelista" för våren.

Väska från Nelly, jeans från H&M och skorna är från Scorett

fredag, februari 17

Lite nytt

Igår smet jag in på Hemtex och gjorde några fynd. En ny kudde till soffan som jag tycker är riktigt fin, man kan inte säga emot det budskapet :) Och så slog jag till på nya bordstabletter i svart och vitt, har jag sagt att jag är svag för svartvitt just nu ;)




Sportlovsdagen

Idag tog jag ledigt från jobbet för att ta en sportlovsdag tillsammans med mina favoriter. Efter en stadig frukost gav vi oss ut på äventyr till en fin lekplats här i stan. Vädret var fantastiskt och vi hade det riktigt härligt. Noelle åkte pulka och testade alla kul grejer som fanns i parken. Sen var det dax för fika innan vi åkte hem.

Rostbröd till frukost med godaste marmeladen från St. Dalfour

Skönt väder

Tjoho vad det går

1, 2, 3 hopp!

Jag hoppade högst ;)

Fikatajm!



onsdag, februari 15

Ännu en härlig kväll

Hör och häpna, jag fick inga blommor igår! Det var lillan som hade ställt till det för Maken när han skulle handla blommor. Självklart var det lång kö en alla hjärtans dag som igår, med "plikttrogna" män som stod på rad för att köpa den obligatoriska blomsterkvasten ;) Noelle tyckte inte det var en kul aktivitet att köa och gjorde tydligen högljudda protester mot hela etablissemanget. Så Maken fick gå hem utan några blommor. Men idag hade han lyckats och på bordet stod det en stooor bukett med tulpaner när jag kom hem. Tack älskling! Nu njuter vi av ännu en lugn och skön kväll tillsammans. En sak som jag tycker om med att ha fått barn är att varje dag blir som en "helgdag" även att jag jobbar. Det trodde jag verkligen inte att det skulle bli. Jag njuter verkligen varje sekund av livet numera, det är härligt. Undra om det kommer ändras när lillan ska börja förskolan? Ser framför mig: stressiga frukostar, hur jag drar vagnen i ösregn med andan i halsen, stökiga eftermiddagar och hungriga familjemedlemmar, puh... Hoppas mina fördomar inte infrias. Men visst underlättar det att ha någon hemma som sköter markservicen ;)

Dagen efter hjärtedagen

Hoppas ni hade en mysig Alla Hjärtans dag. Vi firade såklart lite. Noelle fick ett paket med små djungeldjur i och Maken fick ett paket som kluckande ;) Han överraskade mig med färsk krabba, goda ostar och rostbröd. Och ja jag fick ett paket jag med, en fantastisk fin hjärtberlock till mitt Pandoraarmband. Det känns verkligen att det är sportlovsvecka med all snö som fallit, så jag kör en kortvecka och ser fram emot pulkaåkning, varm choklad och annat gott tillsammans med mina favoriter på fredag. Nu ska jag ge mig i kast med kursplaner igen, åter till jobbet med andra ord :)  

Mina älsklingar ute på äventyr igår

söndag, februari 12

Vita stolar

Äntligen har vi köpt nya stolar till köksbordet. Ville absolut inte ha ett par för "kantiga" stolar, de skulle vara vita med rundad form och med metallben. Och se, det blev ju alla rätt med dehär:


Mer än vattkoppor

Noelle hade namnsdag den 7/2 och förutom vattkoppor fick hon såklart presenter. Hon gillar ju ugglor väldigt mycket så när jag sprang på en söt uggleart på Lagerhaus fick den såklart följa med hem. Vi fortsatte på fjäderfätemat och gav henne en bok med olika fågelljud också. Det muntrade upp lite i misären iallafall :)

Ho ho


lördag, februari 11

Vattkoppor!

Den här veckan blev inte alls så trevlig som jag trodde den skulle bli. Vi upptäckte vad vi först misstänkte var en vanlig finne på Noelle i söndags men i måndags morse hade hon fullt med nya vätskefyllda prickar på kroppen som spred sig snabbt till ansiktet och hårbottnen. Snart förstod vi att det var vattkoppor. Stackars lilla Noelle. Hon har kliat sig så och vi har baddat med kylbalsam och smörjt med zinkcréme men favoriten blev till sist den gamla klassikern potatismjöl. En gudagåva för att lindra kliande vattkoppor! Vi hade två nätter som var riktigt kämpiga med en ledsen Noelle. Maken fick sova på en madrass i lillans rum och då kom hon till sist till ro (och jag hann få några timmars sömn innan det var dags att gå till jobbet). Hon vill verkligen inte sova i vår säng, inte ens när hon är sjuk. Får se om det blir mer poppis i framtiden ;) Nu mår hon iallafall äntligen bättre och blåsorna har blivit till skorpor. Hon fick nog ändå en ganska lindrig variant och jag tror och hoppas hon slipper få några ärr.  
Prickiga flickan

söndag, februari 5

Det börjar likna vår

Vårvindarna börjar leta sig in, absolut inte utomhus men inomhus kommer det fram blommor och pasteller, underbart tycker jag. Älskar hur enkelt man kan förändra i hemmet och anpassa det till årstiderna. Tulpanbuketterna avlöser varandra och snart är det dax att köpa hem årets första pärlhyacinter också, de är så fina.

Fåtöljen står numera i sovrummet, blommig pastellfärgad kudde, check!

Tulpaner på matsalsbordet. Är så glad att vi beslutade att flytta in bordet i vardagsrummet, vi sitter här nästan varje kväll.


Blommande orkidé på en bricka jag plockat hem från mammas och pappas "guldgruva" ;)

Lördagens och söndagen

Vilken härlig helg det har varit, fullt ös från morgon till kväll men ibland gillar jag det. Så kan man njuta med gott samvete av de händelselösa helgerna som kommer ibland. Idag har jag agerat inredningskonsult ;) i mina föräldrars nya lägenhet, det blir så fint och jag hoppas att de kommer trivas jättebra. Nu ska vi ha en riktigt mysig filmkväll är det tänkt och ladda inför en ny spännande vecka. Min kalender är fullbokad så då antar jag att man gör bäst i att ta en iskall öl och krypa ner i soffan innan det är full fart som gäller igen.

Att fota det här yrvädret är lättare sagt än gjort, men visst var hon söndagsfin i sin tunika från KappAhl

Min lördagsoutfit, tröja från H&M och leggings från Lindex, guldhjärtehalsbandet är en 25-års present från Maken (5-år sedan, ahhhh!) 

lördag, februari 4

Änglavakt

Just nu njuter av att vara "ensam" hemma, Noelle sover och Maken är flytthjälp åt mina föräldrar. Det är skönt att se hemmet i dagsljus för en gångs skull. Om flyttandet går som det ska funderar jag på att dra på "spegeljakt". Vi hade verkligen änglavakt tidigare i veckan när hallspegeln lossnade från väggen och gick i bitar. Lillan hade precis varit under den och försökt nå upp för att spegla sig. Tänk om hon hade varit där när den lossnade, usch jag ryser när jag tänker på det. Så nu vill jag hitta en fin, ganska stor men lätt spegel till hallen. Ikea har några fina men jag har för mig att jag har sett en riktigt fin variant på ett riktigt budgetvaruhus, ska spana in det först tänkte jag. Nu ska jag fortsätta njuta :)

Gillar verkligen cylindervasen jag fick i julklapp, alla buketter funkar i den

torsdag, februari 2

Presenter

Idag har jag varit 30 år i 1 månad. Nu går det undan ;) Här är mina fina presenter, ett armband från Pandora och en klocka från Triwa. Tack snälla familj!