söndag, januari 29

Lyxen med hemmaman

Hade glömt bort hur fort dagarna och veckorna går när man jobbar. Men det är riktigt kul att vara tillbaka men lyxigast av allt är nog att ha en "hemmaman". Matlådorna är fixade, hemmet är städat och jag kan bara kasta mig på golvet och leka med vår tjej direkt när jag kommer hem och fortsätta tills det är läggdags för den lilla sötnosen. Det är verkligen lyxigt. Nu var det tänkt att jag skulle lägga ut bilder på mina fina födelsedagspresenter men hemmamannen är på rymmen (=fiskar) och kameran likaså. Bjuder på en outfitbild istället så ni vet att jag lever ;)

Sidenblus från Åhlens och byxor från H&M, armband Good habit

söndag, januari 15

Kalas för en 30-åring

Igår hade jag mitt 30-års kalas för släkten. Jag gjorde en smörgåstårta som det bjöds på. Veckan som var gick så rekordsnabbt att jag är glad att jag ens hann tänka tanken på vad jag skulle fylla den med, men den blev riktigt bra till slut. Efter fikat fick jag jättefina presenter, men de förtjänar ett eget inlägg :)  

Krossade ostbågar på kanterna och en massa annat gott uppepå och inuti

Dukat med tulpaner och tända ljus


Noelle med sin favorit: Morfar :)

lördag, januari 7

Långhelg

Inser nu att jag valde en alldeles perfekt vecka att börja jobba på igen. 2½ arbetsdag sedan var det dax för långehelg. Jag kan erkänna att jag verkligen behövde det, har sovit som en stock och tagit igen mig ordentligt. Även om arbetsuppgifterna är desamma så händer det ju en hel del nytt när man är borta så länge från jobbet, dessutom glömmer man en del ;) Nästa vecka är jag nog inne i rutinerna igen, ska bara vänja mig vid att gå upp tidigt också...puh. Ikväll väntar festligheter igen, 80-års kalas. Det kan faktiskt bli festligare än vad det låter, man vet ju aldrig ;)

Första dagen på jobbet blev jag firad ordentligt. En fantastiskt fin bukett blommor väntade i lunchrummet, tillsammans med caterad mat och sjungande kollegor....

...och så fick jag en karaff "Rillo" från Design House Stockholm

Fina trion som jag passar på att mysa med ordentligt under långhelgen

Jag och min fina tjej (som suger på ett lock på kastrullen) :)



onsdag, januari 4

Min dag!

I måndags fyllde jag 30 år! Och det hände faktiskt inget speciellt, jag såg precis likadan ut som när jag var 29. Tack för det superantirynkserum ;) Jag ska ha kalas för mina nära och kära nästa helg så min födelsedag spenderade jag med min alldeles egna lilla familj. Men så kunde min mamma och pappa inte hålla sig så de tittade förbi en stund på en fika och hade med sig en vacker blomma. På kvällen hämtade Maken mat från ett av mina favoritställen och det var så gott. Min dag avrundades med filmtittande och sedan var det dax att ställa in sig på att gå till jobbet för första gången på mer än ett år. Yes jag är tillbaka i 9-17 svängen (eller snarare 07.30-16.30, på ett ungefär ;).

En liten ballongflicka kom och väckte mig, kan det bli bättre!?

Cava till födelsedagsbarnet

30-års presenten från Maken, en tatuering (en present som varar evigt och jag är så lycklig för den)

Tapas, mmmmmmm

söndag, januari 1

Nyårsmeny

En smarrig 3-rätters hör verkligen nyårsafton till, bra mycket viktigare än raketer.
Recept på huvudrätten hittade jag här. Det här mumsade vi i oss:

Förrätt: Räkor som marinerats i chili, vitlök, persilja, lime och rapsolja som ligger på en smörstek brödskiva och så lite majonäs vid sidan om.

Huvudrätt: Smörstekt kycklingfilé (maken åt fläskfilé), sparris, potatis som slungats med citronskal och riven parmesan samt en örtsås vid sidan av. Örtsåsen gjorde vi genom att mixa bladpersilja, basilika, vitlök och rapsolja sedan kokade vi upp det med grädde, vitt vin och redde med maizena. Den blev riktigt god! 

Efterrätt: Chokladglass, blåbärssorbe och färska blåbär. Enkelt men så gott.

En nyårsafton

Hej 2012! Hoppas ni hade en härlig kväll igår. Jag och Maken + lilleplutt firade för oss själva, det var faktiskt väldigt mysigt och ett skönt sätt att välkomna det nya året. Jag tror att 2012 kommer bli ett händelserikt och spännande år med en del utmaningar. Känner mig redo att ta mig an det som det kan komma att bjuda på, så mitt enda löfte till mig själv igår vid tolvslaget var att fortsätta vara precis den människa jag blivit. Hoppas verkligen jag kan hålla det :) Imorgon fyller jag 30 år!!!! Det blir min första utmaning ;)

Noelle undrade vad det var för speciellt med årets sista dag

Vardagskaos! Maken lagade korvgryta i väntan på lite lyxigare mat :)

Mys innan läggdags för lillan, att vara vaken till tolvslaget skulle nog vara för tufft för henne ;)

De vackra rosorna jag fått av min älskling passade fint till dukningen

Dukat med blått

Årets sista outfit, allt från H&M

Bästa sällskapet i form av en snygg man, min man ;)

Kissen var orolig av fyrverkerierna och ville vara nära oss hela tiden, såklart hon fick det

Pang bom! Vi skålade in det nya året under en färgsprakande himmel