lördag, december 31

Året 2011

Sista dagen på 2011, ett år som jag tycker gått riktigt snabbt


Årets...

bästa: min och Makens första barnfria kväll i slutet av maj, vi firade vår bröllopsdag och hade en galet rolig/härlig/pirrig/magisk kväll
värsta: att mina föräldrars hund Thilda somnade in, det var så sorgligt att inse att jag aldrig mer skulle får klappa henne på den där mjuka magen eller se in i hennes bruna snälla ögon
skönaste: oj vad svårt, jag säger Veronica Maggio. Hon verkar vara en skön person som jag är lite kär i efter att ha sett henne spela i Huskvarna parken :)
segaste: när jag fick halsfluss som aldrig ville ge med sig och var sjuk nästan hela augusti
coolaste: Noelle, superflickan som har så bråttom med att lära sig allt, nu har hon dessutom börjat klättra (hittade henne hoppandes i vagnen nyss, där hon klättrat upp själv!!!), jag blir inte förvånad om den här flickan blir nästa Renata Chlumska (äventyrare
konstigaste: hockeymålvakten Stefan Livs bortgång, det var sorgligt men även konstigt, jag kan fortfarande inte riktigt förstå att han inte finns kvar och när den hemska olyckan precis hänt så var allt så overkligt. Tänker mycket på hans familj.
frågetecken: kommer vi någonsin flytta ifrån lägenheten (svar: om 2-3 år kanske...)
hjälte: jag, som äntligen vågade tatuera mig (en tidig födelsedagspresent från Maken), bildbevis kommer ;)  
plagg: skinnbyxor, jeansshorts, slappa t-shirts och stickade tröjor
tv: Californication (lääängtar efter den nya säsongen)
mat: krabba, min nya favorit bland skaldjuren
dryck: mustiga Shirazviner
köp: det måste vara mina älskade ljusstakar från Nordal
resa: jag har bara lämnat länet en gång och det var i somras när vi åkte till Halmstad, det var en rolig liten resa
way to go: att jag lyckades få upp konditionen ordentligt med min löpträning, jisses vad jag sprang, snabbt och intensivt. Min kropp har aldrig varit så stark. Ser fram emot premiärturern till våren :)
bok: Utrensningen av Sofi Oksanen
film: Såg The Girl with the Dragon Tattoo på bio förra veckan, den var riktigt bra så det får bli den

fredag, december 30

Från ett bord till ett annat

När vi flyttade ut vårt matbord till vardagsrummet blev det ju en lucka att fylla i köket. Vi kommer ju trots allt äta de flesta av våra måltider där. Först var jag på jakt efter ett runt bord som inte var vitt, men de växte inte på träd visade det sig... Så jag fick tänka om och hade siktet inne på ett annat bord när vi besökte IKEA, då jag sprang på det fina ekbordet som vi tillslut köpte. Ville ha ett litet bord som ändå hade en viss tyngd i sig och känns rejält. Det bästa av allt, mer lekyta på köksgolvet till oss! ;) Trodde aldrig min "vitamöbelperiod" skulle gå över men jag kan nog säga att jag är "botad" nu, det är skönt med lite mörka möbler som ger en helt annan värme.

Köket känns mycket luftigare nu

Bordet heter Ekensberg och kommer som sagt från IKEA

Lampan ska flyttas och några andra stolar ska tillkomma, frågan är vilken typ... Hm tipsa gärna för jag har kört fast lite där känner jag. Än så länge funkar pallen och gula stolen bra, fina färgklickar.

Vardagsrummet - nu kan man även äta där!

Vi har verkligen saknat en riktig matsal i vårt hem, det är en av kriterierna i vårt framtida hus. Men eftersom vi inte är där ännu, i det där drömhuset alltså ;) så får man tänka till lite och det gjorde vi. Matsalsbordet har fått flytta in i vardagsrummet som med den tidigare möbleringen hade en hel del outnyttjade värdefulla kvadratmetrar. Efter en ommöblering blev det riktigt bra, med en tvdel och en matsalsdel, dessutom finns det fortfarande en del utrymmer kvar för lek på golvet, vilket ju är rätt viktigt när man har en liten plutt. Vi är supernöjda, alla fyra tror jag, ja till och med katten :) Nu kan vi äntligen bjuda hem vänner utan att behöva vara oroliga för att väcka vår sötnos som sover så sött precis bredvid köket...

Välkomna in i vårt "nya" rum

Tvhörnan

Whiskyhörnan ;)


Soffbordet från IKEA var så slitet att det ligger på tippen nu och har ersatts med ett annat IKEA bord fast det här är från 60-talet och i prima skick (ja det var bättre förr...)

Hullerombuller

Vi har tagit oss an ett litet mellandagsprojekt här hemma jag och Maken. Möbler har bytt plats och det känns som vi har fått en ny lägenhet med nya möjligheter. "Att vi inte tänkt på det innan", har vi sagt till varandra, jag vet inte hur många gånger nu ;) Här är en liten sneakpeak som kanske inte avslöjar så mycket direkt...men jag kommer med en riktig bilduppdatering när ljuset är här och man kan ta bra bilder.


onsdag, december 28

Snäll flicka

Det verkar som att jag varit snäll iår, väldigt väldigt snäll :) Bland mina paket gömde sig allt från lyxiga underkläder, ett vackert armband, en galet snygg plåtpall, porslin från PIP, böcker, en mysig morgonrock m.m. Tack goa familj och älskade man + dotter!



Julen 2011

Nu har jag vaknat upp ur julkoman. Det har varit en mysig julhelg med mycket mat (pust...) och vi har träffat hela tjocka släkten nästan på en och samma dag. Jag erkänner, det blir alltid lite stressigt och i framtiden hoppas jag att vi kan vara här hemma och bjuda in de som vill på god julmat. Noelle var på gott humör och det var skönt eftersom jag var orolig att det skulle bli för mycket aktivitet på en och samma dag. Tomten fick hon träffa också, även om hon var lite skeptisk men hon vågade iallafall sitta i hans knä. Och paket fick vi, alldeles för många som vanligt men jag skulle ljuga om jag sa att det inte är kul att få ;) På juldagen tog vi det betydligt lugnare, skrotade runt hos mina föräldrar i mysdress halva dagen innan vi åkte hem igen där vi fortsatte med att göra ingenting. Tror nig allt att juldagen är min nya favoritdag när det kommer till helgdagar :)  

Ajjabajja Noelle, inte ta julgranskulorna

Det obligatoriska familjefotot hann vi ta innan det var dax för att åka på julafton nr 1.

Modiga tjejen!

Julgranen på julafton nr 2, mysig

lördag, december 24

Julafton

GOD JUL önskar vi!

fredag, december 23

Nu är det julefrid

Igår körde vi på i 180, även om jag verkligen är emot julstressen så var det ohejdbart igår. Vi tvättade, städade, lagade mat. Men nu är allt klart, två stycken Janssons (första gången jag lagar det, ska bli spännande att smaka på), räkomelett, ost, sill och prinskorvar är våra bidrag till julborden vi ska på imorgon, ja vi tänkte klämma in två stycken...puh ;) Nu sover lillan sött, hon är fortfarande medtagen efter måndagens incident. Hoppas hon blivit av med tröttheten till imorgon, när tomten kommer och allt. Vi ska bara njuta av kvällen, spela bingo, äta goda ostar och njuta av annat smått och gott som förgyller uppesittarkvällen. Ha en mysig kväll ni också. Ho ho ho ho :)

Hyacinterna har slagit ut precis perfekt mycket lagom till julafton, hurra :)

Det är verkligen mysigt med julgran (fram till nyår iallafall) ;)

En fejk, men fin ändå

Pläden som ligger på sängen fick jag i present av jobbet, riktigt mysig

Den här är äkta iallafall

En liten En i hallen

Julstrumpa modell XXL i Noelles rum

Kalas dan före dopparedan

Min brors lilla tjej Amanda valde att komma till världen dagen innan julafton förra året. Så idag har vi firat hennes 1-årsdag. Det var inte dumt att avbryta julstöket för god tårta och mysigt sällskap en stund idag.

Kalasklädd, allt från Åhlens

Ett födelsedagspaket bland julklapparna :)

Hurra Hurra Hurra

Noelle spanar in Amandas leksaker

onsdag, december 21

Tillåt mig presentera...

...The julgran, iår kör vi på silver, lila, vitt och lite rosa. Kan man misslyckas med en gran? Jag är rätt lättköpt, en grön gran, ljus och några kulor så är man där. Nu blir det ett glas rött och mys framför Ernst julprogram. Julpirr var det här!!! :)




Nu börjar det ordna upp sig

Ett ord - Datastrul! Så nu var det ur världen. Hoppas att datorn kommer hålla sig i toppform framöver. En annan tråkig grej som hänt är att min sedvanliga spakväll jag har på måndagar förvandlades till en spykväll. Inte för min egen del men Noelle vaknade och var ledsen, gick in till henne och då kom det, i sängen och över hela henne. Hela hon skakade stackarn, men när jag fått av henne pyjamasen hämtade hon böcker och sitt pussel, toknissen. Efter ett bad och byte av sängkläder upprepades det tyvärr 3 gånger... Igår sov hon nästan bort hela dagen men idag verkar hon piggare även om hon inte är så matglad. Återkommer med lite bilder på granen sen för nu ska jag lägga in världens godaste sill. Hejsvejs! :)

måndag, december 12

Från det ena till det andra

Vår lördag blev precis så rolig som jag hoppats på :) Efter att ha lämnat en glad liten tjej hos sin farmor och farfar åkte vi några ärenden. Det är en konstig känsla att promenera alldeles ensamma i butiker numera, ja ensamma var vi ju inte direkt, mängder av folk såhär i jultider. Hittade iallafall några nya julgranskulor, dessutom köpte jag en julstrumpa på Jysk till Noelle. En riktigt stor strumpa så man får rum med alla typer av paket, perfekt :) På kvällen svidade vi om och blandade varsin mojito, sedan gick vi ut en sväng. Dagen därpå tog vi en låååång sovmorgon och kollade på film med täcken i soffan, det händer inte ofta heller numera och hjälp vad jag njöt. Men så blir det lite tomt när man inte har den där lilla sötnosen härhemma. Det är alltid en helt fantastisk känsla när man får återse henne igen.

Dubbelt upp i outfitbilder i lördags, jag på dagen vs jag på kvällen :) Jag invigde min nya paljettkjol från H&M, tror minsann jag ska ha den på julafton fast med en stickad tröja till, i lördags matchade jag med en svart tröja från La Redoute

lördag, december 10

Smink från e.l.f

Efter en stökig gårdagsnatt så har jag samlat på mig 10 timmar på sömnkontot inatt. Och det var inte den lilla tjejen som orsakade min sömnbrist utan min Man som var ute på äventyr. På vägen hem efter en fisketur i torsdags så stannade bilen, mitt ute på vischan och i en rådande snöstorm. Som tur var finns det bärgare men jag kunde såklart inte sova förens jag visste att han var hemma tryggt och säkert, först runt tvåtiden fick jag återse min fisketokiga karl igen, lycka! Vi var båda såklart trötta igår så det blev ingen sen fredagskväll för vår del, det tidiga sänggåendet i kombination med att lillan sov till halv nio idag gör mig ordentligt utvilad. Snart ska vi åka till lillans farmor och farfar där hon ska sova över inatt, de blev så ledsna när de gick miste om vår lilla skatts visit senast pga av sjukdom så nu får de "låna" henne resten av helgen. Nu ska vi komma på något skoj att hitta på bara vi två, hmm det borde inte vara så svårt :) Jag vill åka och kolla efter rosa julgranskulor t ex ;)

En kul överraskning låg i brevlådan igår. Ja det blev en överraskning för jag hade glömt bort vad jag beställt från e.l.f, det är ju så billigt att man klickar hejvillt. Det är andra gången jag beställer och jag är riktigt nöjd. Den enda nackdelen jag kan komma på är att det ibland skiljer sig lite på färgerna på hemsidan och hur de ser ut i verkligheten. Jag passade på att beställa förra söndagen då det var fri frakt och man fick en hemlig present. Den hemliga presenten visade sig vara ett makeupkit med massor av ögonskuggor + rouge + highlighter och läppglans, kul! 



torsdag, december 8

Änglaspel

Jag vill verkligen ha ett riktigt änglaspel, det är min "craving" idag ;) Har ett litet men det varken snurrar eller spelar = tråkigt. Så till nästa jul ska det finnas ett i det här hemmet, kanske ska passa på att köpa (om de är lätta att få tag i?) när de rear ut julpyntet. Igår firade vi lill-lördag med kantarellmackor och så spelade vi Alfapet, vilket jag förlorade rejält i. Men nästa gång ska jag klå honom... ;) Avslutar med ett vintips innan det är dax för mig att städa vidare, ett rött Merlot vin och ett vitt Chardonnay som båda heter Spring Village. Fantastiskt goda, prisvärda och jag erkänner, jag föll först för etiketterna, hur fina är de inte?!
Där längst till höger är mitt lilla lilla lilla fejk änglaspel

Goda viner

tisdag, december 6

Blått

Det var inte bara räkmackor min fina Man kom hem med igår, han hade även med sig en present. I helgen köpte jag ett Yankee Candle ljus i julklapp till en viss person i släkten... Sniffade mig igenom hela sortimentet och blev helt tokig i en viss doft som jag jag senare beskrev för Maken som -Den luktar man! Och jag älskar verkligen mansdoft, alltså herrparfym. Om det var ok skulle jag hellre använda herrparfym en damparfym, så mycket gillar jag det. Nog om det, jag kunde ju inte köpa just den doften på ljus till min släkting för det är ju osäkert om hon skulle vara lika betuttad i just herrdoften så det blev en annan variant. Döm om min förvåning när Maken gav mig just det ljuset jag hade beskrivit för honom, utan att veta namnet. Han vet hur män ska lukta när de luktar gott, det var ingen nyhet :) Så nu står det på köksbordet och jag tänder det direkt på morgonen, bättre doft kan man inte ha till frukosten eller hur? ;)

Drift Away

En blå hyacint håller på att slå ut, så nu blir det ännu mer väldoft i köket

måndag, december 5

Polkabräck, lätt som en plätt

Igår firade vi in andra advent med lite fika hos mina föräldrar. Jag gjorde polkabräck i lördagskväll som jag gav dom i present. Det var verkligen jättesmidigt att slänga ihop, bara att först smälta 150 gram mörk choklad, hälla ut den som en rektangel på ett bakplåtspapper. Sedan fick den stelna till medan jag smälte 150 gram vit choklad, på med den uppepå den mörka och sedan toppa med en påse polkagrisar (som jag krossat med hammare...). Låt stelna och sedan bryt i bitar. Tadaa klart! Nu ska jag fortsätta njuta av denhär måndagskvällen, Maken kom hem med räckmackor som vi ska mumsa i oss strax. Det gäller att ta vara på och njuta av livet, det är det som det är till för :)

fredag, december 2

En fredag, två frisyrer

Äntligen fredag! Antalet fjärilar i min mage är dubbelt så många som i vanliga fall, den här tiden på året är verkligen fantastisk. Idag har jag shoppat ännu en julklapp, så nu har nästan alla i släkten fått sig ett (eller två) paket. Min klädkammare ser mer ut som en tomteverkstad just nu, med paket, snören och papper överallt :) Inatt sov jag med papiljotter, Noelle skrattade när hon såg mig i morse och jag förstår henne. Så idag är mitt hår galet lockigt vilket passar mitt humör alldeles perfekt. Lillan är också fredagsfin i håret, jag köpte några olika hårspännen på H&M idag. Äntligen är hennes hår tillräckligt långt för att man ska kunna fixa små frisyrer (så länge hon inte upptäcker spännet eller hårsnodden villsäga, för då ryker de på en gång...).  

Tröja från Vila och byxor från Åhlens

Hårspänne med en kisse på såklart :)

torsdag, december 1

Lite mer pynt

Idag har vi städat som vanligt, det är ju torsdag. Noelle har börjat härma mig och går runt med en egen trasa och putsar av saker. Undra om hon alltid kommer förknippa torsdagar med städning :) Tog några kort på julpyntet som finns i den lilla damens rum. Skulle vilja köpa en liten minigran att ha i hennes fönster men jag har inte stött på någon ännu. Sedan letar jag efter en riktigt fin julstrumpa. Såg en lila, stickad strumpa från Bloomingville i en inredningstidning men den verkar inte finnas att få tag på och nej jag tänker inte ge mig på att sticka en själv, då blir den klar först 2050... ;)

En polkagris från Lagerhaus har tillkommit på kakfatet

Kaninen har fått en julig rosett

Nallen fick en tomtemössa

Det här är ju inte lillans rum utan köket. Ville visa den fina burken jag köpte på Åhlens igår, den kommer nog få stå kvar även efter jul. Smidigt att det är tre burkar i en även om jag inte kommit på vad jag ska ha i dom än :)