måndag, januari 31

Frestelse...

I februari tänkte jag äta supernyttig och supergod mat. Tur att det inte är dax förens imorgon, för sista dagen i januari utsätter mig för stor frestelse i form av en smaskig paj som står i kylskåpet. Maken svängde ihop en äppelpaj igår med ett knäckigt smuldegstäcke, den är farligt god. Nu ska jag äta en bit till med någorlunda gott samvete efter en 2 timmars promenad. Imorgon börjar det nyttiga livet igen ;)

Äpplen utan pajdeg är också gott ;)

söndag, januari 30

Söndagsmiddag

Söndagen har vi spenderat hos Makens föräldrar på söndagsmiddag, det bjöds på gös med kantarellsås som var precis så gott som det låter. Känns skönt med en ny vecka och att vi nu går in i februari, lite närmare våren och snart förhoppningsvis barmark.

Jag och Noelle idag, i sin favoritposition just nu :)

lördag, januari 29

Nordal ljusstake i rosa

Jaaaaaaaa jag fick en ljusstake från Nordal idag av min älskade man.
Den blev perfekt på vårt soffbord :)


Fredagsmys delux

Vad jag blev bortskämd igår av min Make. Han hade varit i Saluhallen och köpt färska räkor, krabbklor, getost och roquefortost. En del av räkorna stekte han tillsammans med chilli, vitlök och en skvätt lime och vi fick i oss lite grönsaker i form av smörstekt sparris. Det var så gott! Idag har vi gått i lite butiker och fikat (det blir mycket av den varan just nu...;). Och jag har fått något i present som jag trånat efter rejält på sistone, återkommer med vad lite senare ;)


fredag, januari 28

Sötnos

Tog den här bilden innan och jag tycker färgerna blev så fina. Den blå filten mot vårt vita trägolv och Noelle som en röd färgklick i mitten.

Moln

Idag har vi fikat och gått en runda på stan med mamma/mormor. Det var mysigt även om det började snöa lite väl mycket på slutet, snö har vi fått nog av tycker jag ;) Noelle fick en fin pläd av snälla mormor, hon hälsar att hon ser fram emot att gosa in den ;)


Ikväll ser jag fram emot Makens överraskning, han ska fixa fredagsmysmat och jag vet bara att sparris är en av ingredienserna, spännande. Jag vet att det kommer bli superbra vad han än hittar på. Nu måste jag se till lillan som verkar tröttnat på att sitta i soffan, med kuddar på vardera sida om henne går det faktiskt riktigt bra (när hon inte blir uttråkad villsäga...)

torsdag, januari 27

God morgon!

I morse såg det ut såhär hemma hos oss, frukost framför Nyhetsmorgon. Laddade med energi i form av kaffe samt fil med banan och gojibär. Gojibär ska tydligen vara det bästa man kan äta och sägs vara nyckeln till ett långt och friskt liv. Ge bättre sömn, mindre stress, gör att man ser yngre ut, ökar motståndskraften mot virus.... Så jag kommer nog fortsätta äta det där bäret, känns som att jag behöver det just nu ;)  


onsdag, januari 26

Vårstilen

Jag älskar att göra listor! Nu när vårgarderoben ska uppdateras så vaknar självklart "listomanen" i mig. Och eftersom min klädkammare håller på att svämma över så ska jag försöka shoppa smart och satsa på några få nyckelplagg. Trodde aldrig jag skulle erkänna det men jag behöver faktiskt inte shoppa så mycket nytt ;) Hittar kläder som jag ännu inte hunnit använda som jag köpte för ett år sedan, men en gravidmage kom i vägen och kläderna föll i glömska.

Så nu ska jag som sagt shoppa smart och vad är väl då bättre än en lista:

- En vit kjol
- Ett rött bälte
- Jeans, mellanblå
- Linne från Odd Molly - Timeless
- Bastoppar i bra kvalité (Filippa K)
- Ballerinaskor, svarta och bekväma
- Beiga stövlar/boots som funkar till bara ben

Fantastiskt vackert linne eller hur? Bild från TinTinStyle

Dagen såhär långt

Morgonen har varit riktigt effektiv, har renbäddat sängen och dammsugit. Finns det något härligare än att krypa ner i en nybäddad säng? :) Lillan somnade nästan till i sin babysitter när jag dammsög så nu är hon förflyttad till spjälsängen för en förmiddagstupplur. Hon sover nästan alltid en stund efter varje matning, hur länge varierar dock. Ibland blir det bara en powernap på 15 minuter ;). Nu ska jag fortsätta fixa lite här hemma sen blir det en kylig promenad, termometern visar -6 grader idag, burr.

Sängkläder från favoriten IKEA

tisdag, januari 25

Dregglisar - check!

Igår köpte jag äntligen "dregglisar" till Noelle, de behövs verkligen. Köpte dom i butiken Lilla Violen (som även finns som webbshop). Jag tycker de är supersöta och kommer nog utöka samlingen med fler ganska snart, de går ju åt ganska snabbt...




måndag, januari 24

Mammatid

Efter en runda på stan blir det "mammalyx" med citronvatten, Mama tidningen och nyshoppat nagellack från O.P.I (i färgen Strawberry Margarita, som kanske, kanske hinner appliceras innan lillan vaknar igen efter sin eftermiddagstupplur ;). Det krävs inte mycket för att lyxa till tillvaron ibland.


Too Faced Primed & Poreless Powder

Jag fick det här pudret från Too Faced i födelsedagspresent efter att ha varit sugen på att testa det ett tag. Man kan använda det både som en primer och som ett puder för att "låsa" sin makeup. Har testat att använda den på båda sätten men gillar den mest som enbart en primer annars ser man lite för sminkad ut. Och ja jag gillar den, hyn blir len och ser riktigt fräsch ut. Dessutom sitter sminket där det ska hela dagen. Så när den tar slut (vilket jag hoppas inte blir än på ett bra tag) blir det påfyllning. Nu är jag nyfiken på att testa fler produkter från Too Faced som finns att köpa på bland annat Eleven.se


söndag, januari 23

Stora kliv framåt

Idag har vi utforskat alla nya färdigheter Noelle lärt sig. Hon tar saker i sina händer och vill smaka på allt. Vill att man ska hålla i henne så hon får stå upp och balansera och när vi lägger henne på magen så jollrar hon av skratt. Det är så roligt att se hur hon utvecklas. Nu sover hon sött i sin spjälsäng, så nu blir det nedvarvning för vår del i soffan framför Solsidan. En skön avslutning på en händelserik vecka.

lördag, januari 22

Fika utflykt

Idag har vi gjort en liten utflykt till ett sött fik som ligger ute på vischan (närmare bestämt en bit utanför Tenhult). Ett mysigt fik i gammaldags stil där vi spenderade förmiddagen fikandes på goda bakverk. Noelle tyckte det var riktigt spännande att spana in de andra fikabesökarna och charmade de flesta :) .

 

Det finns mycket spännande att upptäcka när allt är nytt

Lax och avokado i pitabröd

Lax i pitabröd visade sig vara riktigt gott, så här kommer receptet:

Ingredienser (4 portioner):
4 pitabröd
1 tsk olivolja
8 msk färskost, t.ex. Philadelphia Cheese
8 skivor kallrökt lax
2 avokado
½ röd lök, finhackad
½ citron
Några kvistar färsk dill
Citron peppar och salt

Gör så här:
1. Smörj 1 msk färskost i varje pitabröd. Lägg sedan in 1 skiva lax i varje bröd.
2. Stek på medelhög värme i cirka 5 minuter på varje sida, tills brödet blir gyllenbrunt.
3. Lägg upp på ett fat. Lägg 1 msk färskost och 1 skiva lax på varje bröd. Skiva avokadon och lägg en halv avokado på varje bröd tillsammans med rödlök, några skivor citron och lite färsk dill. Smaka av med salt och citronpeppar och servera med en fräsch tomatsallad.

fredag, januari 21

Nytt i vardagsrummet

Lite inredningspyssel har jag hunnit med på sistone. Har köpt nya kuddar från bland annat Ellos och H&M som numera pryder soffan och fåtöljen. Kudden med den svarta texten på har Maken (även kallad min alldeles egna "Ernst" ;) sytt med rester från tyget vi hängt på insidan av våra Billybokhyllor.

 
En ny matta har vi köpt också, det blev den randiga från IKEA.

Sol ute, sol inne, sol i sinne

God morgon! Imorse bjöds vi på en sovmorgon så dagen kunde inte starta på ett bättre sätt :) Vädret visar även den sin bästa sida så det blir strax en promenad runt sjön. Ska bli härligt att ladda upp batterierna med solstrålar. Ikväll ser jag fram emot ett klassiskt fredagsmys framför Let´s Dance med maken och något gott att äta. Har hittat ett recept på lax och avokado i pitabröd som jag tänkt testa ikväll, återkommer med recept om det smakar gott. Ha en härlig dag!

torsdag, januari 20

Färgklick!

Häromdagen shoppade jag den här färgklicken på H&M. Den liknar ingenting annat jag har i klädkammaren så jag kunde inte motstå den. Kommer bli fint med ett skärp till beiga chinos eller halvt instoppad i jeansen. Nu längtar jag efter våren ännu mer :)


Idag städar vi

På torsdagar brukar jag försöka göra en ordentlig städning. Ett rum i taget med en hel del pauser blir det när den lilla "chefen" bestämmer. Så det är planen för dagen. Sedan blir det en promenad på eftermiddagen. Behöver köpa "dregglisar" till lillan, får se om jag hittar några idag. Bäst att köra igång!

Ordning och reda, städa på...torsdag :)

onsdag, januari 19

Nappfnatt

Att hitta en napp till Noelle som inte utlöste kväljningar hos henne visade sig vara lättare sagt än gjort. Efter att ha testat varenda napp vi kunde få tag i på de vanliga köpställena så sökte jag råd på Familjeliv.se, och som vanligt var det en guldgruva när det gäller tips för förvirrade föräldrar... ;) Pigeon är en napp som är riktigt liten och som inte utlöser några kräksreflexer. Nu slipper vi låna ut våra lillfingrar (och få kroniska handskador) till vår tuttiga tjej och hon får sovro om nätterna. Så skönt för oss alla :)

Inte den snyggaste nappen direkt men den gör sitt jobb ;)

tisdag, januari 18

Rutiga

I lördags var hela familjen klädd i rutiga skjortor, lite nördiga men det får man vara ibland ;)

Noelle vinkar hej hej


Bråda dagar

Lilltjejen verkar vara mitt i sitt 12-veckors språng just nu och jag magkatarr. Mmm det är köriga dagar för tillfället men då kan det bara bli bättre eller hur...

lördag, januari 15

Kräftsoppa

Igår lagade vi en fantastisk god kräftsoppa som jag verkligen tycker ni ska testa. Krämig och smakrik, dessutom så lätt att göra. Här är receptet som jag hittade hos Tre tjejer i köket:

Till fyra personer behövs:
2 msk smör
2-3 finrivna morötter
2 msk vetemjöl
8 dl vatten
2 fiskbuljongtärningar
400 g kräftost
2 dl creme fraiche
1 burk kräftstjärtar i lag
svartpeppar
dill

Gör så här:
Fräs de rivna morötterna i smör och strö över vetemjöl. Späd med vatten och tillsätt buljongtärningar och svartpeppar. Låt soppan puttra i cirka tio minuter och rör om med jämna mellanrum. Tillsätt mjukosten, creme fraiche, dill och låt småkoka ytterligare fem till sex minuter. Häll i kräftstjärtarna och smaka av.

Alla inlägg samlade

Nu har jag importerat min gamla blogg "Sidentussar" så att även de inläggen finns här på bloggen. Kul att ha allt samlat på ett och samma ställe. Hela 974 inlägg från januari 2007 och framåt importerades, jisses vad mycket bloggning det har blivit genom åren :) Säga vad man vill om det här "intresset" men det är kul att ha alla minnen samlade.

fredag, januari 14

Ljusstakar från Nordal

Attans också att julen är över (och min födelsedag) för jag vet precis vad som hade hamnat högt upp på önskelistan. Jag har gått och kärat ner mig i en ljusstake från danska Nordal som säljs på Tyghuset här i Jönköping. Tycker de är så fina och skulle jag få chansen skulle jag köpa en i varje färg ;) Tyvärr hittar jag ingen bild på den rosa eller lila som är mina favoriter men här är en grön och gul. Visst är de tjusiga?

Bild lånad från Hus & Hem


Premiär

Idag har jag och Noelle varit på öppna förskolan för första gången. De har drop in tid för små bebisar på fredagar. Det var kul att träffa och se andra bebisar men tyvärr missade vi sångstunden. Nästa gång får vi se till att vi tajmar in den :) Jag gick tillsammans med en kompis som fick barn bara några dagar efter oss men jag förstår att det måste vara ett bra sätt för de mammor som inte har några andra mammor att umgås med under föräldraledigheten att gå dit och umgås. Efter premiärbesöket var Noelle riktigt trött så det tog på krafterna att socialisera med andra bebisar :)

Mor & Dotter


torsdag, januari 13

Sno stilen


I höstas stötte jag på den här bilden på Replays hemsida och jag sparade ner den i min inspirationsmapp på momangen! Tycker stilen är så snygg, både killens och tjejens. Tyvärr satte gravidmagen stop för att härma outfiten på ett snyggt sätt men nu till våren så ska jag plocka ihop något liknande (även om det osar höst om den...;).


Köpte en kofta på H&M som påminner om den tjejen har

Första sprutorna :(

Idag på morgonen har vi varit på BVC där Noelle fick sina första sprutstick, vaccination stod på schemat. Innan det var dax satt hon tryggt i pappas knä och visade sitt charmigaste jag, jollrade och dregglade. Efter sticken blev det några skrik men sen gick det över. Tog en extra lång tur med bilen hem och då sov hon hela tiden. Nu är det matdags och hon verkar ha glömt den otäcka starten på dagen. Håller tummarna för att hon ska slippa feber och att det inte ska ömma i hennes goa små lår.

onsdag, januari 12

Inspirerande

God förmiddag! Här har det varit full fart sedan klockan 05.30 i morse, tur att det finns kaffe ;) Blir en del bläddrande i inredningsmagasin för tillfället. I vissa perioder är det modemagasin och i andra just inredningstidningar som gäller. Är inne i en "inredningsfas" just nu :) Stötte på den här bilden på en tom ram med rosett i en Sköna hem tidning från tidigare i höstas och blev så inspirerad! Det skulle passa perfekt i vardagsrummet med undantaget att jag skulle vilja ha en svart eller vit ram. Nu ska jag bara hitta en stor ram i gammaldags stil så ska jag göra en copycat.


tisdag, januari 11

En runda på stan

Idag har vi spenderat några timmar på stan. Kikade mest runt i butikerna som inte bjöd på så mycket spännande till mig mer än lite nya underkläder :) Till Noelle är det inte svårt att hitta fina saker så det blev några bodys från H&M. Tyckte köket behövdes piffas upp så på Lagerhaus köpte jag bordstabletter och de gamla julblommorna har bytts ut till enkla gröna krukväxter. Nu är köket lite mer redo för våren.


Gymmar loss

På sin 3-månaders dag passade Noelle på att gymma ordentligt.
Hon höll huvudet högt och stadigt, vår lilla starka tjej. Nu är hon dock riktigt trött och ligger i mitt knä på väg att somna, det tar på krafterna att fira sin månadsdag :)


3 månader idag

Idag "fyller" vår Noelle 3 månader. Det känns så avlägset att jag för tre månader sedan var på sjukhuset och upplevde något så mäktigt som ens barns födelse, galet! Noelle är verkligen en bestämd tjej som just nu gillar att "småprata", spegla sig och bli uppdragen till sittande. Stark, nyfiken och glad för det mesta. De ledsna minerna kommer när hungern sätter in eller när hon är riktigt trött. Sempers magdroppar verkar fungera så nu slipper hon magontet och vi slipper skrikfesterna.

Vår charmiga "rödtott"


måndag, januari 10

Så vackert

Jag fick en fantastisk bukett med tulpaner igår av makens föräldrar. Nu står de på köksbordet och sprider vårkänsla. Kan man annat än älska tulpaner!



Firad igen

Igår kom mina svärföräldrar på besök och för att fira mig i efterskott, de var tyvärr sjuka när jag hade mitt lilla födelsedagskalas. Min sminkväska fick en uppfräschning, jag fick bland annat en puderborste från Make Up Store och mitt favoritläppglans från Lancôme. Självklart var de även här för att träffa Noelle som de inte sett sedan julafton. Det händer så mycket nu att det känns som man har en ny bebis för varje vecka som kommer. 

söndag, januari 9

Söndagsmys

Äntligen går Mad Men säsong 4 på tv, älskar att miljöerna och kläderna. Tycker att alla män borde ha kostym till vardags ;) På tal om stiliga män...min make är ute i köket och poppar popcorn, söndagsmyset fulländat.  

lördag, januari 8

Redo för dagen

När man har en liten morgonpigg bebis så är man oftast färdig med frukost, dusch och annan tillfixning vid den här tiden. Så även idag. Om en timme ska vi ge oss iväg på promenad med våra vänner och en fika nere på stan. Det blir fikapremiär för Noelle som vi har hållit undan alltför folkrika platser fram tills nu. Hoppas ni får en bra lördag, visst är det skönt att det är en "vanlig" helg nu igen? :)  

fredag, januari 7

Goda råd mottages

Vi ska byta soffa eftersom den vi har idag är för liten, dessutom har katten gått loss på den med sina klor... För att nästa soffa ska hålla i fler år så har vi bestämt oss för att det blir en skinnsoffa (det trodde jag a l d r i g jag skulle säga...). Vi gillar IKEA:s lädersoffa Karlstad som finns i vitt, mörkbrunt och svart. Men jag vet inte alls hur vi ska möblera och vilka delar vi ska välja, den finns som 2- och 3-sits soffa, fåtöljer och fotpall finns i samma serie. Hur hade ni gjort? Jag vill ha soffan i den delen av rummet vi har soffan idag. Är insnöad på den mörkbruna varianten (tar vi den vita kanske det blir för mycket vitt???) och en eller två fotpallar till. Som sagt, goda råd mottages ;)

torsdag, januari 6

Reaplagg

Country dreams har rea nu (som så många andra) och jag hade gärna fyndat någon av dessa fina plagg från Odd Molly. När det är rea tider kan man verkligen göra kap :)




Jag gillar Odd Mollys lite mer sparsmakade plagg, det får vara lite lagom med detaljerna. Den vita skjortan är min favorit.

onsdag, januari 5

Laxlunch

Igår fick jag kasta i mig lunchen (ledsen bebis...) men den var iallafall god ;).
Smörstek lax och sallad med mango, mozzarella, paprika och rödlök. Supergott!

Den bästa julklappen

Jag har ju glömt att berätta om den bästa julklappen någonsin! På julaftons morgonen ringde min bror och berättade att jag blivit faster till en liten Amanda. Vilken lycka! Hon hade bråttom ut till världen och kom hela en månad för tidigt. Den 23/1 var deras beräknade datum men kom den 23/12. Hon är så liten och söt.
Grattis till min bror och hans fru :)   

tisdag, januari 4

Skrikfest

Här har det varit skrikfest fram tills nu. Noelle har ont i magen, har testat Minifom men det verkar inte ha någon större effekt, funderar på att testa Sempers magdroppar istället. Hoppas på en lugn kväll från och med nu (hon har somnat) och en ännu lugnare natt...
håll tummarna ;)

Lilla hjärtat

Fler presenter

Julen har dansats ut här hemma och jag tycker som vanligt att det är lika skönt att plocka bort julsakerna som det är härligt att ta fram dom igen i december. Nu är det pasteller som gäller igen här hemma, härligt :) Fönstret i vardagsrummet blev jättefint tycker jag, mycket tack vare de fina födelsedagspresenterna jag fick av mamma och pappa. Den fina frostade skålen och flamingoblomman, tack så mycket!


måndag, januari 3

Stövlarna

Tack älskade Make :)