fredag, februari 18

Kladdkakemuffins med pecannöt och havssalt

Jag fortsätter baka mig igenom Leilas goda recept. Igår gjorde jag kladdkakemuffins men med en liten modifikation från grundreceptet, jag använde nämligen Marabous nyhet Pecannöt och havssalt istället för en neutral 70%-ig choklad. Det blev riktigt bra även på mitt vis :)

 
Ingredienser
2 st ekologiska ägg
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
0.5 dl matolja
1 dl ljus sirap
2 dl vetemjöl
1 dl kakao av god kvalitet
1 tsk bakpulver
(1 st nypa salt)
100 g mörk kvalitetschoklad 70% (pecannöt och havssalt)

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3. Smält smöret, häll i matolja och sirap, blanda det med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
5. Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och blanda den med smeten.
6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
7. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 12 minuter. Muffinsen sjunker ihop i mitten när de tas ut. Låt svalna.
8. Garnera med en klick lättvispad grädde och färska bär.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En kommentar gör mig glad, så skriv en rad! Hälsningar Johanna