onsdag, december 15

Intensiv start

Det har varit en intensiv start på veckan med en liten tjej som helst vill ligga mot mammas eller pappas bröst för att vara nöjd, så det har inte blivit mycket tid till annat.
Har en bok som beskriver de olika "sprången" ett spädbarn gör och när de kommer. Och mycket riktigt vid 8 veckor så ter sig världen främmande för dom igen efter att deras sinnen utvecklats ännu mer. I boken beskriver de det som att om bebisen fick chansen skulle han/hon krypa tillbaka in i mamman eftersom världen är så skrämmande med alla nya intryck. Då förstår man att hon behöver vara extra nära just nu. Rekommenderar verkligen boken som heter: Växa och upptäcka världen. Den ger svar på frågor när man inte vet vad det är ens lilla skatt vill.

Sju gånger under det första året måste varje barn erövra en ny upplevelsevärld. Sju steg att ta som beror på betydande förändringar i barnets hjärna, som naturligtvis ter sig skrämmande för en liten människa. Denna kloka holländska bok bygger på långvarig och gedigen spädbarnsforskning men vänder sig i första hand till alla småbarnsföräldrar.


2 kommentarer:

  1. Den boken fick jag som nybliven mamma. Den är verkligen kanon!

    Vad fin hon är er lilla tjej! Du också, fast du är en nybliven mamma som borde se trött och lite sliten ut :)

    Kram

    SvaraRadera
  2. Tack Cecilia, dina ord värmer. Kul att du också fick den, den är användbar :)

    SvaraRadera

En kommentar gör mig glad, så skriv en rad! Hälsningar Johanna