Idag lagade jag en GI laxpaj till middag som jag verkligen kan rekommendera, den är jättegod. Serverade den tillsammans med en sallad med rädisor och gröna ärtor.
Dinkelpaj med lax och dill
Pajskal
2,5 dl dinkelmjöl
100 gram smör
100 gram keso naturell
Fyllning
200 gram rökt lax
2 st ägg
2 dl matlagningsgrädde
dill, finklippt
1,5 dl riven ost, mager
1. Hacka samman ingredienserna till pajdegen och tryck ut i formen. Låt vila ca 1 timme i kylen.
2. Sätt på ugnen på 200 °. Grädda pajdegen i 15 minuter. Låt svalna.
3. Skär laxen i mindre bitar, hacka dillen fint. Fördela över pajskalet.4. Blanda samman ägg, grädde och ost. Häll över laxen och grädda i ugnen ca 25 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
En kommentar gör mig glad, så skriv en rad! Hälsningar Johanna