lördag, november 27

Smarrigt

Igår slog vi till på riktigt lyxig fredagsmysmat, hummer, smörstekt sparris, färska räkor och till det drack vi champagne. Allt var såklart ljuvligt gott. Här är receptet på sparrisen som ni bara måste testa, det smälter i munnen:

recept för 4 portioner

16-20 gröna sparrisar (färska eller frysta)
ca 50 g pinjenötter
1 dl riven parmesanost
2 msk smör
salt & peppar

Rosta pinjenötterna försiktigt i en torr stekpanna. Lägg åt sidan på ett fat. Bryt eller skär av den grövsta delen på sparrisen och skölj. Smält smör i en stekpanna och stek på medelvärme tills sparrisen blivit mjuk och fått lite färg, salta och peppra. Lägg upp sparrisen på ett uppläggningsfat och riv över parmesan,
jag använder en potatisskalare. Strö över nötterna.

Ät och njut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En kommentar gör mig glad, så skriv en rad! Hälsningar Johanna