torsdag, oktober 29

Tröjan, redan här (och på)

Ibland tar det över en vecka att få sin beställning från H&M och ibland går det på någon dag. Jag fick tröjan jag beställde i söndags redan igår. Idag kunde jag såklart inte hålla mig från att inviga den tillsammans med kjolen från Filippa K. Trots att tröjan innehåller akryl känns den inte billig och kvalitén (om man nu kan säga något om den efter bara en dags användning) verkar bra. Bildbevis till höger (och tänk inte på mina jobbtrötta ögon, nu är det nog försent förresten... ;o)

Höstlovshelg!

Min höstlediga långhelg började riktigt bra. På vägen hem bestämde jag mig för att köpa en höstbukett i blomsteraffären som ligger längst min promenadsträcka till och från jobbet. När jag skulle betala tyckte floristen att blommorna i buketten var lite väl utslagna så hon gick och hämtade ytterligare en bukett som jag fick gratis. Tänka er vad glad jag blev :o). Vad härligt det är när man möter så snälla människor. Nu pryder buketten vårt nya köksbord och det kan behövas lite skönhet i det här hemmet just nu...det råder kaos här pga av "hallprojektet".

onsdag, oktober 28

Fredag imorgon?

För min del är det som en fredag imorgon, jag har nämligen tagit ledigt så jag får en långhelg. Det ska bli så skönt. Tänkte ta och strosa runt i butiker i lugn och ro och sedan besöka kyrkogården. Men det är på fredag det. Just nu halvligger jag i soffan, mätt efter smarrigt födelsedagsfika. Det bjöds på en maffig chokladtårta som var alldeles fantastiskt god.
Avslutar med en fin inspirationsbild på Caroline Winberg i kampanjen från LINDEX, klänningen på den högra bilden är så fin. Tyvärr blev jag besviken när jag såg den i butiken idag, hoppades på en härlig rosa nyans men den var mer åt det röda hållet. Men jag sparar på bilden, det kan vara inspirerande till framtida glöggfester ;o)

Snabba ryck

Är hemma för ett snabbt ombyte sen bär det iväg på födelsedagskalas hos nyfunna bekanta till mig och Maken. Det ska bli kul. Hoppas jag kommer kunna hålla gnistan uppe för jag är så trött efter den här tidsomställningen. Varför ska vi hålla på och ändra tiden, man blir helt snurrig av det här. Men om någon vecka borde man väl vara inne i den nya dygnsrytmen (hoppas jag!).

tisdag, oktober 27

Nya jaktmarker

Idag tog jag en lunchpromenad och gjorde ett riktigt shoppingfynd! Jag köpte en jättefin blus från Fransa i en silkes/bomullsblandning med jättefina volangdetaljer vid kragen och ärmarna. Dessutom är den marinblå, det kan nästan inte bli bättre enligt mig. Köpte den i en butik jag aldrig handlat i tidigare, kul när man hittar nya jaktmarker ;o)

Smoothiepaus

Slängde ihop en smoothie nyss, perfekt mellanmål efter jobbet. Idag blev det hallon och päron, oväntad med god mix. Nu måste jag byta förklädet mot "blåstället". Målning står på schemat :o)

Eftermiddag i köket

Jag har ägnat mig åt matshopping och matlagning denna tisdagseftermiddag. Just nu står fullkornsriset och puttrar på spisen men strax är jag klar. Jag lagar ett recept som jag hittat på Arla.se: "Linser med aubergine" fast min variant saknar linser (jag är inte så förtjust i det), istället har jag fullkornsris. Blir nog riktigt gott.

På bilden ser ni det halvfärdiga resultatet, grönsakerna ska blandas ihop med riset, en klick sås på sen är det klart.

Ingredienser:
4 port
2 dl Arlaköket medelhavsinspirerad matyoghurt
2 st auberginer
2 st röda lökar
2 dl gröna linser (eller ris om man heter Johanna :o)
50 g svarta oliver
1 tsk timjan
3 st tomater
30 g smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

50 g soltorkade marinerade tomater

Gör så här
Koka linserna i lättsaltat vatten ca 30 min. Blanda ihop såsen . Skär auberginerna i klyftor. Skala och klyfta löken. Skär tomaterna i bitar. Stek grönsakerna i omgångar i smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Häll av vattnet från linserna, rör ner grönsakerna, timjan och oliver. Servera med såsen.


pst är det någon mer än jag som saknar halvåtta hos mig galet mycket de här veckorna, dumma postkodlotteri som flyttar på mitt favoritprogram.... ;o)

måndag, oktober 26

Zombieland

Ikväll har vi varit på bio och sett Zombieland. Jag är ju ganska mesig när det kommer till skräckfilmer men den här var mer rolig än otäck. Fast rätt slemmig på sina ställen... Woody Harrelson var riktigt underhållande och Jesse Eisenbergs karaktär Columbus var underbart söt/nördig. Härligt när inte alla ska vara så coola jämt och ständigt i sånahär filmer (så man kan känna igen sig för en stund...). Som bonus var min favorit Bill Murray med på ett hörn, det var en kul överraskning.

Sugen på att se en underhållande film? Läs mer om den här.
Av mig får den betyget: 4/5, kanon med andra ord :o)

söndag, oktober 25

Lite shopping från soffan

Spanar runt lite på olika webbshoppar såhär på söndagskvällen. Hittade inte så mycket spännande men den här tröjan från H&M kunde jag inte motstå. Tänker mig den med en vit skjorta under och till min nya beiga kjol från Filippa K. Blir nog kanonfint :o)

Vårat vardagsrum

Det rum jag känner mig mest klar med inredningsmässigt i vår lägenhet är vardagsrummet. För ett tag sedan köpte vi sideboardet Bonde från Ikea för att ha som tv-bänk, men vi gillade inte benen på det så våran variant är "benlös".

Det som återstår i vardagsrummet är en ny tv (trodde aldrig jag skulle vilja ha det men nu tycker jag faktiskt det börjar bli dags för en ny) och så ska jag måla om det lilla runda bordet vi har i hörnet av rummet, det ska såklart fortfarande vara vitt ;o) men det behöver en liten uppfräschning. Sen är vi klara, hoppas jag... :o)

Inspiration

Idag har vi ägnat söndagsledigheten åt att fixat här hemma, jag har städat och omorganiserat i köket medan Mange har spacklat. Tur att vi fick en extra timme inatt för vi hann även med att ta en ordentlig sovmorgon.





Jag har samlat på mig en hel del inspirerande bilder på fina hem som främst kommer från Alvhem, fastighetsmäklaren med de finaste säljbilderna enligt mig :o) Ovan är några av bilderna ur min inspirationsmapp som jag har i bakhuvudet nu när vi fixar iordning här hemma.

lördag, oktober 24

Lördagen såhär långt

Det har inte blivit så mycket spacklat ännu men nu är allt vi behöver för projektet iallafall inhandlat. Vi gav oss ut på utflykt istället till två olika vattendrag där vi spanade efter lekande öringar och visst fick vi se några firrar. Efter vårt första utflyktsmål hämtade mina föräldrar som även dom fick se på öringar. Sedan blev det fika vid Vättern med Makens goda kanelbullar och kaffe. Betyg på lördagen såhär långt blir alltså fem fiskar av fem möjliga :o).
Jag hade på mig min nya skepparkavaj från Åhléns och halsduk från cacharel (sen blev det min lila basker från H&M när det blåste om öronen), älskar verkligen Åhléns höstkläder den här säsongen.

Hjärtan på tråd

Köpte det här fina arrangemanget förra veckan med hjärtan på tråd och en krona i mitten. Tyvärr var den även en smaskig måltid för kissen så nu får den bo högt upp på en hylla, som tur är verkar den trivas ganska bra där.


Med lugg

Försökte knäppa en bild på min nya pannlugg, men det gick sådär... Har helt och hållet tappat stinget när det gäller foto. Men luggen trivs jag i alla fall med :o) Skönt när man har hittat rätt för en stund, det är kul att förnya sig men rätt skönt att slippa sitta nervös i frisörstolen också... Så nu får ni nog se mig blond och luggklippt ett bra tag framöver.
Idag står spackling på schemat men först ska vi åka några ärenden. Min pappa har namnsdag idag så han ska bland annat få en öl som jag köpte till honom igår, Hobgoblin (mest för den roliga etiketten, men Maken intygar att den även är god så jag litar på honom).

fredag, oktober 23

Färgglatt

Beslutade mig för att ge mig helgledighet lite tidigare än vanligt så nu är jag hemma. Kände att jag var värd det. Har varit ovanligt trött idag så på lunchen kände jag att det fanns behov av lite ljus och frisk luft. Det blev ett snabbt besök på Kicks också. Ett nytt nagellack fick följa med mig hem, en härlig rosa nyans från O.P.I med det lika härliga namnet: Aphrodites Pink Nightie

Nu ska jag ge mig i kast med en riktig snabbstädning så man slipper att sitta och störa sig på att det är rörigt när man ska ha fredagsmys :o)

torsdag, oktober 22

Hösten

Hösten har varit här ett bra tag nu känns det som och det har hänt en hel del sedan jag skrev här senast. Nu försöker jag verkligen ta vara på dagarna som går och alla stunder med nära och kära. Inte låta dagarna gå förbi utan att man känner efter och hitta det där lilla extra. Ljusglimtar som denna höst bjudit på....
...lille Liam (min makes brors son) som har hunnit fylla 1-år som vi firade ordentligt på hans kalas.
....den krispiga höstluften och hur naturen exploderar i olika färgkombinationer, det ger mig ny energi.
...kvällarna när vi myser här hemma och tänder ljus.
...vårat hem som jag så gärna pysslar i (vi har köpt nya möbler och är mitt uppe i en renovering av vår hall, det är jättekul!).
...alla mina nya höstkläder som är så fina.

Men framförallt, min älskade man och min familj, ni är verkligen det bästa i mitt liv.

På bilden: En vacker höstbild som maken tagit, jag och Liams tårta.

Farväl

Idag har jag tagit ett sista farväl av min morbror. Nu finns han på en bättre plats där ingen smärta finns. Jag kommer vårda mina minnen och aldrig glömma. För en del blir livet alldeles för kort och det är så sorgligt.

Tack för alla glada stunder.