Knaprig blåbärspaj
Ingredienser
500 g blåbär (frysta eller färska), 2 msk potatismjöl, 1/2 + 3/4 dl socker, 100 g smör eller margarin, 1 tsk vaniljsocker, 1 1/4 dl vetemjöl, 1 1/2 dl havregryn, 1/2 dl vetegroddar, 1/2 dl finhackad mandel
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200°C.
- Lägg blåbären i en pajform. Pudra över potatismjöl och 1/2 dl socker. Blanda med en sked.
- Smält smör eller margarin i en kastrull. Tillsätt 3/4 dl socker, vaniljsocker, mjöl, havregryn, vetegroddar och mandel.
- Låt degen svälla ca 10 minuter. Smula degen över blåbären.
- Grädda i nedre delen av ugnen 15 minuter eller tills ytan fått fin färg. Låt svalna några minuter. Servera med vaniljsås, grädde eller vaniljglass.
Blev det gott?
SvaraRaderaDet blev det verkligen, själva smuldegen smakade "knäckigt" och det var riktigt smarrigt.
SvaraRadera