fredag, oktober 31

Kyla och regn

Jag gillar vinter och höst men idag har det verkligen varit ett riktigt "skitväder". Blåsigt med isande kyla och regn. Då får man titta tillbaka på bilder på sköna semesterdagar och bli varm i kroppen. Hade inte sagt nej till att kunna åka tillbaka i tiden en stund och hamna här igen:


Härligt semesterminne från Lysekil :o)

Miniräka

Nu har jag pustat ut efter en riktig shoppingdag, det blev några fynd. Kvällsmaten blev räkor och hemmagjort vitlöksbröd.
Kolla vilken miniräka:

Kärlek med bud

Igår kom det ett blomsterbud till mitt kontor med ett fång röda rosor. Jag förstod ingenting, tills jag såg kortet. Från min Mange såklart, till hans blivande fru. Jag blev varm i hela kroppen och jag tror till och med att jag rodnade ;o)

Det var en perfekt början på min långhelg, idag är jag nämligen ledig och det är så skönt. Garderobsrensade igår och var riktigt hård den här gången. Så mitt mål idag är lite shopping av sådant jag tycker saknas, kan man spendera en ledig dag på bättre sätt :o)

onsdag, oktober 29

Kärlek, hur fan gör man?

Ikväll har jag varit och lyssnat på estradpoeten Bob Hansson. Otroligt fängslande och berörande. Han är fantastiskt duktig, så gå och lyssna om han är på en scen nära er. Det beror förstås lite på vad man faller för (min kompis som var med delade inte alla mina lovord). Men gillar man bubblande funderingar och passion så är han verkligen rätt person att lyssna på.

Nu ska jag beställa hans senaste bok, Kärlek, hur fan gör man?

tisdag, oktober 28

Ny möbel på ett naffs

Förra veckan bytte jag tyg på vår vita träsoffa i sovrummet.
Ett enkelt trick för att förnya och det blev riktigt bra tycker jag (och Bozzan).

Orange

Jag har till och med blommor som matchar halloween i köksfönstret (okej jag erkänner, de inhandlades för över en månad sedan utan någon som helst tanke på den stundande helgen, men visst är de fina ;o).

Den gamla guldgruvan

Nu har jag shoppat lite från ASOS. För 2 år sedan var det verkligen min favorit shoppingsajt och idag hittade vi tillbaka till varandra, för en kort stunds reashopping ;o)

måndag, oktober 27

Buuuuu planering

Till helgen ska vi ha lite halloweenfest, eller fest och fest det blir mer mys med film och god mat med några vänner. På min "husgud" Martha Stewarts hemsida finns det en mängd inspirerande bilder att kika på:



Och på Husmusens blogg fanns ett riktigt bra dukningstips som jag ska använda mig av.
Se det här.

Vinprovning (jag vill också vara med...)

Mange är på vinprovning med sin pappa ikväll. En gullig och oväntad far & son aktivitet, eller hur? Och nej jag är inte alls avundsjuk, jag ska ju läsa min Röj och Rensa bok...hmpf...

Jul"tidning"

I augusti beställde jag en jultidning av en kollegas son och idag fick jag den. Så nu har jag en bok att krypa upp i fåtöljen och sitta och bläddra i ikväll. Röj och Rensa heter den:

Detta är en inspirerande guide som hjälper dig att röja upp, sortera och kasta. Här får vi praktiska råd och proffstips som visar hur man med enkla medel skapar en grundordning och sedan behåller den, i stället för att drunkna i alla prylar. För varje vrå du gör i ordning i ditt hem kommer du att må bättre och känna dig nöjdare!


Inte för att jag har direkta problem med oordning, men några nya tips säger jag inte nej till ;o)

söndag, oktober 26

Meny á la Johanna

Jag bjöd Mange på 3-rätters middag igår,
för att han skulle komma in i rätt restaurangkänsla gjorde jag även en meny :o)


Om jag får säga det själv så blev allt väldigt gott, som tur är eftersom jag aldrig lagat någon av rätterna tidigare. Efterrätten var ett perfekt avslut på måltiden, syrlig och fräsch. Jag kommer definitivt bjuda på de här rätterna fler gånger till fler personer.

Helgen som svischade förbi

Det har varit full rulle hela helgen och minimal tid har spenderats framför datorn. Väldigt skönt att få en liten paus från skrivandet på tangentbordet på helgen. Igår spenderade jag rätt många timmar i köket, förklarning kommer strax...

torsdag, oktober 23

Nu är det bara att njuta

Njuter av att några timmars städande är avklarat och att hemmet nu är skinande rent. Det är ett måste för att rätta helgkänslan ska infinna sig hos mig. Nu halvligger jag i soffan, läser bloggar och kollar på halv åtta hos mig (som jag tycker är jättekul :o)

Hoppas att ni har en skön kväll!

onsdag, oktober 22

Skratt mellan tårarna

Idag har jag bruna, utsvängda manchesterbyxor från Diesel på mig. Kände mig lite halvnördig så jag var tvungen att addera en mössa och plussa på coolhetsfaktorn lite. Det gick sådär... ;o) T-shirten är från H&M organic, den är riktigt tjusig.

Nu ska jag varva ner en stund och klura ut vad man kan hitta på en lill lördag som den här. Hade planer på att träffa en vän men hon ringde och sa att vi får nog skjuta på den där grejen för jag sitter här på BB med min nyfödda son. Jag sa att det inte gjorde något, såklart! Det är härligt att humorn finns med även i väldigt känslosamma stunder :o)

måndag, oktober 20

Tatadada tadadada (den där bröllopsmelodin)

Nu har vi kommit en bit in på bröllopsplaneringen och det känns ruskigt bra. Vårt färgtema är vitt och riktigt ljugrönt med lite lila. Det lila inslaget beror mest på att jag älskar syrener, så de kommer att finnas med lite här och där.


Vi har bestämt oss för att servera en buffé (med mycket skaldjur och grönsaker om jag får bestämma). Dels för att vi har så många vänner som antingen är vegetarianer eller allergiker (ibland både och) och dels för att vi vill få folk i rörelse. För ett stelt bröllop vill vi inte ha :o).

Dukningen funderar vi fortfarande på, men en sak som är klar är att vi ska ha lägga ut loppor lite här och var. Ni vet sådana som man vek när man var liten (om ni glömt, se här), och sedan skrev under flikarna. Där ska vi skriva lite frågor/uppdrag som gör att man lär känna sin bordsdam/herre.

Min klänning är ju inköpt och hänger inplastad och i säkert förvar i min garderob. Jag är så glad att jag hittade DEN så tidigt eftersom det är så mycket lättare att planera de övriga detaljerna i klädseln då (som är minst lika viktiga).

Jag lutar åt att ha uppsatt hår, med flätade inslag. Mitt mål är att se folklorisk ut, det är mitt mantra :o) Sådär det är ungefär så långt som vi har kommit. Just det ja, kyrkan och festlokalen är bokad. En fin liten röd träkyrka ska vi gifta oss i och festen blir i en gammal disponentvilla byggd 1850.

- Hej Johanna vill du gifta dig med mig?
- Jaaaaa det vill jag :o)

Did the trick...

Sådär ja, en lång varm dusch och jag är människa igen. Nu ska jag C-vitamin bomba mig så att jag är extra rustad för diverse åkommor :o)

Fallerall

Har ett riktigt blodsockerfall just nu tror jag. Kom hem för en timme sedan och kände mig genast yr. I samma veva ringer en kompis som ska ha barn vilken sekund som helst. Då blev jag nervös, addera det på mitt redan instabila blodsocker höll jag nästan på att svimma. Var tvungen att springa ut på gården i bara strumplästen för att andas en stund, hahahaha. Tänkte att jag behövde snabb energi och åt ett gäng chips. Det hjälpte inte. Nu sitter jag här och känner mig både chipssunkig o c h yr i bollen. Andas in, andas ut. Blir nog bra snart, hoppas jag...

söndag, oktober 19

Rosa...

Kom precis hem från en promenad, det är en riktigt vacker höstdag här i Jönköping. Nu blir det en smoothie framför såpan Denise Richards: It's complicated.

Smoothierecept (avancerat värre ;o):
- 3 dl ekologisk naturelle yoghurt
- ett gäng frusna jordgubbar
- några pumpafrön
- sugrör från Ikea...


Gårdagen och dagen med en skön känsla i magen (kroppen)

Gårdagen var riktigt trevlig. Jag fick tillslut avnjuta en riktigt god måltid, räkor i tortilliabröd med sallad och coleslaw vid sidan om. Med gott vitt strävt vin och härligt sällskap så blev det en toppenkväll. Nu sitter jag i köket efter att ha ätit brunch med Mange. Funderar på hur jag ska lägga upp den här dagen. Har en "lyxhustrukänsla" i kroppen så jag ska nog göra det till dagens tema och ge mig hän åt lyxiga sysslor. Fotbad nästa ;o)

Det trodde jag aldrig om mig själv

Jag funderar seriöst på att köpa en Orbitrek. Den verkar ju faktiskt ge riktigt bra träning och jag har länge funderat på att köpa något slags träningsredskap att ha här hemma. Priset är runt 1500 kr och det är ju billigare än ett gymkort. Det tål att tänkas på. Någon där ute som har testat att Orbitrek(a)?

lördag, oktober 18

Fest fest fest

Smakade precis på whiskey och ja, jag tycker fortfarande att det är fruktansvärt ohyggligt obehagligt. Jag håller mig till vin ;o)

Så nu vankas utgång och mat. Har varken ätit lunch eller middag så jag är hungrig nu. Borde lärt mig att vid det här laget att inte dricka vin på fastande mage, men ibland måste man göra om sina misstag.

Hoppas ni får en härlig lördagskväll! (och att jag får en god måltid snart ;o)

fredag, oktober 17

Min fredagskväll

Fästmannen står för maten ikväll, så här sitter jag och bloggar medan jag väntar på en räkmacka. Sedan blir det Idol och någon film kanske. Lite beslutsånges för det finns ett antal att välja på ikväll: The wedding crashers 21.30, Secret window 22.30, följt av Häxorna i Eastwick 00.20 (åh det var länge sen jag såg den, risk för att jag somnat vid den tiden dock...)...för att bara nämna några ;o) Skön fredag med andra ord.

Uppdatering: Jag såg halva The wedding crashers sedan slocknade jag. Men det var helt klart en trevlig fredag ändå.

En söt "hjälpreda"

När Mange binder flugor om kvällarna så har han hjälp av sin kompanjon Bozzan (om det nu kan klassas som hjälp när hon mest är ute efter fjädrarna...).

Notera manlighetsaccessoarerna i denna bild, snus och en whiskey...

Ballerinastuk

Jag avundas verkligen tjejer som kan slänga ihop håret i en slarvig knut bara sådär. Mitt hår är tungt och tjockt, när jag har en knut dras huvudet bakåt... Men det klassas nog som ett lyxproblem så nu ska jag sluta klaga och släppa ut håret.

Idag har jag iallafall på mig en body från Gina Tricot, kjol från H&M, väst från Lindex och ett Rosa Band.

Låt mig presentera fredagsbuketten (innan Bozzan beslutar sig för att välta vasen och äta upp blommorna till kvällsmat...)

onsdag, oktober 15

Dags att planera

Nu ska jag och Mange ta tag i bröllopsplaneringen.
Saker som m å s t e spikas ikväll:

- Från vilket ställe ska vi catera maten (följdfrågor: vilken mat, vilket porslin, serveringspersonal etc.)
- Vad ska Mange ha på sig egentligen (brudens krav: inte frack ;o)

- Exakt hur många gäster ska vi bjuda
- Och så säger jag inte nej till lite förslag från min blivande mans sida om vad han tycker är en fin frisyr på en brud (=jag).

Jag har köpt ännu en bröllopstidning, hoppas att den kan ge lite tips och trix (och inte panik som de 2 tidigare tidningarna har vållat, det finns verkligen människor som planerar sitt bröllop in i minsta detalj, typ färgen på tändstickorna ;o) Jag gör mitt bästa för att inte smittas av denna åkomma...)

Vardagsbeige (kaki)

Kanske inte riktigt min färg - kaki. Men ni vet hur det är, det hänger ett plagg där i garderoben som man får dåligt samvete när man ser eftersom man bara använt det 1 gång och så bestämmer man sig för att idag ska jag minsann använda det. Så inser man antingen att man vantrivs i plagget eller att det används oförskämt sällan. Jag har inte riktigt bestämt mig för hur jag tycker, men tunikan kommer iallafall från Gina Tricot, farfarströjan under är från Temple, jeansen är från H&M och halsbandet är från Indiska.

Tänk att man kan skriva så många ord om kläder ;o)

tisdag, oktober 14

Här sitter jag och doftar....


...grapefrukt!

Köpte en ny body butter från The Body shop idag - Pink Grapefruit. Jag tycker den doftar ljuvligt. Kombinerar min väldoft med ett fotbad, mer spännande än så här blir det inte en alldeles vanlig tisdagskväll.

måndag, oktober 13

På den tredje

Är inne i något slags konstigt "matlåderyck". Tredje matlådan är strax klar och jag ser inget slut på denna matlagningsfrenesi. Det är inte ofta det inträffar, så det är bäst att jag utnyttjar det.

söndag, oktober 12

Another one bites the dust

Idag har vi lyckat krossa ännu ett glas från Intermezzo serien, ja det har hänt några gånger förut. Innan brukade vi oftast dricka vin ur vanliga IKEA glas. Men nu har vi tagit sönder alla utom ett. Så då dricker vi ur finglasen och då går det ibland som det går... För den som undrar så tar vi inte sönder dom när vi dricker vin utan efteråt när vi ska diska dom eller på vägen från diskbänken till vitrinskåpet. Vi är lite klantiga båda två som "tur" är. Kanske ska börja önska oss glas från den nya Intermezzo serien Satin så är alla glas med blå fot utbytta mot vitfotade inom ett par år om vi fortsätter vara lika slapphänta ;o)

lördag, oktober 11

Huggtänder och sånt

Ni missar väl inte temakvällen på 2:an.
Det är vampyrer för hela slanten.

Gary Oldman är het som vampyr i Bram Stockers Dracula ;o)

Lägg den på hatthyllan....

....fasaden.
Den där man ägnat så många år åt att bygga upp, ungefär som en perfekt Facebookprofil, med en profilbild fotad i en studio och retuscherad i photoshop (kolla så snygg jag är!), som har 240 vänner (kolla vad många jag känner, aldrig aldrig aldrig ensam en lördagskväll!) och ett yrke bäst beskrivet med en engelsk titel (kolla vad framgångsrik jag är!).

Jag tycker det är helt ok att man vill bygga upp den bilden av sig själv i sådana forum. Men låt den stanna där. Människor med fel och brister är så mycket intressantare än perfekta skal... Eller hur?

Bara en liten tanke såhär på lördagskvällen.

Det behövdes ingen mössa

Lyckades ju riktigt bra med den där toningen, håret känns mycket fräschare nu. Myser runt i väst från Vero Moda, lång tröja från Ellos och kängor från Vagabond. Höstmysigt. Nu blir det "soffhäng", Mange kollar på hockey och jag ska börja läsa en bok som heter Nattvakt (tror att innehållet matchar höstruskvädret perfekt).

Dagar som går....

I torsdags...
...bjöd jag en vän på långfika, med bullar, kex och chokladmuffins med rosa frosting. Vi fick en sockerkick som hette duga, men trevligt var det.


I går...
...firade Mange och jag att det var 2 ½ år sedan vi förlovades på en strand i Thailand. Mange överraskade med en thailandinspirerad middag. Sedan lyssnade vi på Flight of the Conchords (lyssna här för att ha lite kul: http://www.myspace.com/conchords) och skrattade i några timmar. Härlig kväll.

Just nu...
...sitter jag med en toning i håret och inväntar resultat. Sedan ska jag gå till torget och köpa frukost och tyg till en soffa jag tänkte klä om. Med eller utan mössa, det beror på hur den här toningshistorien slutar ;o)

onsdag, oktober 8

En konstig värld

Just nu kollar jag på ett program på 3:an där överviktiga kvinnor får betalt för att sitta på män. Vilken konstig värld vi lever i... Det som är konstigast är att man nästan börjar bli van vid alla ovanliga människor, "dokumentärerna" avlöser varandra. Jag vet inte om det är bra eller dåligt, bara att det är väldigt konstigt.

Invigning av den där "västsaken"

Oj vad jag gillar den här väst/koftan från La Redoute. Kombinerade den med en topp från Amercian Vintage och H&M jeans. Sköna kläder en oskön dag. Jag har haft två st infromationspass för studenter idag och jag är minst sagt ovan vid att hålla låda inför en massa folk. Men det gick riktigt bra och nu känner jag mig riktigt nöjd med mig själv. Det är verkligen nyttigt att utsätta sig för saker man tycker är obehagliga ibland (men inte alltför ofta...).

Vilken gåta...

Ni kan aldrig gissa var jag har varit och inte Bozzan heller ;o)

tisdag, oktober 7

Lättare sagt än gjort

Försökte få med en stövel på bilden, det gick sådär. Men det är iallafall de nya stövlarna från Vagabond jag har på mig, en riktigt bra höstinvestering eftersom de både är snygga och sköna att gå i. Till det polo, hårband och bälte från H&M samt kjol från Indiska.
Jag ser lite knasig ut men det blir lätt så på tisdagar ;o)

måndag, oktober 6

Nej men den kommer jag inte använda (men man kan ju ändra sig)

Fick äntligen min "västsak" från La Redoute idag, den var verkligen fin. Dessutom fick jag en premie som jag inte direkt hurrade för när jag såg den på hemsidan (jag var ju egentligen bara ute efter 30 % rabatten). En pensionärsvagn...


Iofs har man sett sådana där coola "modeblogg/stylistjejer" som drar omkring alla kläder de shoppar till "modereportage" i just sådana. Men sådant sysslar ju inte jag med (och nej jag är inte alls avundsjuk ;o). Nu när jag väl fick den var jag ju tvungen att testgå ett varv med den här hemma och herrejisses vad praktisk den var! Jag kommer börja använda den på riktigt, kanske inte till ICA men när jag ska åka iväg på någon weekendresa passar den perfekt.

Zzzz

Idag har jag varit så trött (vår söta lilla kisse bestämde sig för att förvandla sig till något slags ont djävulsväsen inatt och levde rövare) att jag knappt vetat vad jag heter. Nu ska jag kollapsa i soffan framför Frasier och bara ha det gott. Imorgon ska jag vara "fit for fight" igen.

"Snabbmat"

När jag inte alls orkar laga mat så gör jag mig en omelett, det är så smidigt. Men idag gjorde jag det inte pga av tidsbrist utan för att jag var sugen på det :o) Lätt som en...ehh omelett:

1. Vispa ihop 2 ekologiska ägg + 1 dl mjölk (ungefär)
2. Tillsätt salt, svartpeppar och persilja i smeten
3. Stek tills omeletten stelnat på ovansidan
4. Lägg några skivor kallrökt lax på toppen och vik ihop till en halvmåne ;o)
5. Servera med en sallad (jag blandade ihop isbergssallad, bladspenat, fetaost och rödlök)
6. Ät, mums!

söndag, oktober 5

Bröllopsrapport

Gårdagens bröllop med tillhörande fest var otroligt lyckat. Den innehåll allt som gör ett lyckat bröllop, ett vackert och lyckligt brudpar, glada gäster, god mat och dryck, mycket dans och mycket skratt. Färgtemat var svart & vitt, och det syntes på allt från dukningen till tårtan

Nu är jag fullmatad med inspiration till vårt egna bröllop :o)

lördag, oktober 4

Dags för giftemål

Nu åker jag på bröllop.
Jag är nervös, herregud undra hur nervös jag kommer vara när det är dags för oss i maj.

Återkommer imorgon med fullständig bröllpsrapport ;o)

fredag, oktober 3

Jaha är jag mogen nu då

Jag fick ett brev från tidningen Amelia idag. Bara sådär.
De ville att jag skulle börja prenumerera.
Det kändes lite suspekt.
Varför just jag?
Är inte Amelia en tidning för lite mognare kvinnor? Varför anser de att jag ska läsa den?
Är jag gammal nu då? Eller är det jag som fått det hela om bakfoten.

Nej tack Amelia, det är inget för mig.
Återkom om ett gäng år...

En OUTfit

Är så glad över Indiskas halsduks och vant (möss?) utbud.
Både randiga torgvantar och en "endless" halsduk hade dom att erbjuda mig. Tack, tack Indiska!

För övrigt har jag Manges jeans, H&M topp och väst från Noa Noa på mig denna härliga fredag. Även om allt lågkonjunktursnack gör en rätt låg så är det ju inte mycket man kan göra åt det. Jag glädjs åt att jag är frisk och kry, att lille Liam är en sån fin bebis, att hösten är så vacker, att jag får sova ut en stund imorgon, att våra vänner gifter sig i helgen och att inte jag själv eller någon av mina nära har drabbats av varsel. Lika svårt som det är att få tag i ett jobb lika lätt kan man bli av med det. En hemsk tanke. Jag känner verkligen med alla som drabbas av tråkiga besked just nu.

torsdag, oktober 2

Väntar

Hallå där La Redoute, nu vill jag ha min västsak snart.

Men den som väntar på något gott...(är ganska otålig).

Lite jobbigt är det

Varför börjar det alltid klia hysteriskt mycket på näsan när man applicerat en ansiktsmask i hela ansiktet...? Jag blir galen.

Edit:
Jag är känslig för alla former av obehag.

Väldigt känslig.

Fruktigt

Idag har jag inhandlat en mängd exotiska frukter, det hade varit gott att behålla själv men nu är det så att de ingår i en bröllopspresent. På lördag stundar det nämligen bröllop och det blivande äkta paret ska resa till Maldiverna på smekmånad, så de önskar sig lite russel. För att göra det lite roligare än ett kort med pengar i så slår vi in en massa exotiska frukter i cellofan + ett kort med någon kul text (som jag inte knåpat ihop ännu) och ett litet bidrag. Blir nog superpiffigt tror jag :o)

Mitt första förslag: att använda en tom konservburk som innehållit kokosmjölk som pengarbössa dissades tyvärr av "regeringen", men visst var det en rätt bra idé ;o)

onsdag, oktober 1

Såhär ser man ut

Mange knäppte ett kort på mig när vi var på väg till de nyblivna föräldrarna. Inser att:
- den där kavajen till den där koftan kanske inte var min bästa idé
- jag nog borde sträcka på mig
- jag fortfarande står med fötterna som jag gjorde när jag gick i lågstadiet...

Men...
..mitt hår is looking good (fierce!!!) :o)

Bästa skorna!

I looooove you

Jag har köpt ett par fin fina stövlar från Vagabond idag. Galet fina! Det var kärlek vid första ögonkastet. Då kan man bara inte lämna kvar dom där i butiken. Så de blev min, de sista 38:orna, som om vi var menade för varandra. Okej, ska inte skena iväg här det är ju trots allt bara ett par skor. Tar tillbaka det, "bara ett par skor". Skor är faktiskt väldigt väldigt väldigt viktiga ;o)

Bild utlovas.
Men först ska jag hälsa på bebis-Liam.

Bra deal

Bjöd Mange på romantisk middag när han kom hem.
Nu tar han hand om disken.

Det känns lite fel.
Men är det
utmaning
så är
det.