torsdag, juli 17

Trevlig båtfärd

Igårkväll åt vi middag på den här båten:
M/S ”NYA SKÄRGÅRDEN” är ett elegant och klassiskt skärgårdsfartyg från 1915. Med en näst intill oslagbar kapacitet ombord är det möjligt att servera 148 sittande gäster. Fartyget kan gå in i de flesta av Vätternhamnarna.

Det var riktigt trevligt, så det rekommenderar jag om man besöker Jönköping.

Jag på däck, det blåste ganska mycket ;o)




Födelsedagsbarnet:


Lite snett...;o)

Konsten att fira

Nu har jag firat min älskling ordentligt, han fyllde 28 år igår. Jag började firandet av honom redan kvällen innan. Han fick en mojito (och jag med):


På den stora dagen blev det firande med ballonger och presenter. Bozzan såg till att saker och ting gick rätt till ;o).

På kvällen blev det fest och middag på en båt i Vättern, mer om det i nästa inlägg :o)

måndag, juli 14

Mörbultad i high heels

Är helt slut i kroppen just nu. Vi hjälper min bror och hans fru med att måla om deras nya hus. Tufft för kroppen samtidigt som vi har galet kul. Det är ändå en rätt bra aktivitet att måla, man får röra på kroppen + att man får en fin solbränna. Det kan ju inte bli bättre ;o)

Trots min möra kropp traskar jag runt i de här höööögklackade skorna från
Ellos. Fick dom på posten idag och de är precis så som jag ville, jag har letat efter ett par sådana här skor hela våren! Nu är de mina och nu får jag allt ta och sluta shoppa skor.... ;o)

lördag, juli 12

Semester dag 1

Vår första semesterdag (ja jag räknar från och med idag ;o) har vi spenderat med att läsa, lyssnat på åskoväder, hälsa på mina föräldrar samt kasta sten i Vättern.



Jag ritade ett hjärta till Mange.

En lyckad liten fest

Gårdagens "fira in semestern + kräftskiva" blev riktigt lyckad. Efter några timmar med skön musik, goda kräftor och en och annan öl gav vi oss iväg på cyklarna till närmaste uteställe. Där var det riktigt skön stämning så det blev en bra avslutning på en kul kväll.



Godbitarna.

Men i morse när jag steg in i köket möttes jag av en mindre trevlig doft, en blandning av kräftor, öl och rökdoft från pipan Mange envisades med att röka igår. Vädring delux har pågått hela dagen med andra ord så nu kan vi andas igen :o)

fredag, juli 11

Matchar

Wohooo semestermusik a´la min lilla familj ;o)

The Project

Jag ska försöka få tag i 5 meter lina samt ett fint tyg på runt 6 meter. Jag kallar det "sovrumsprojektet". Bildbevis kommer om det går som jag vill :o)

Semester!

Nu har jag semester. Tog sovmorgon idag och jobbade till halv elva, det kallar jag en skön sista arbetsdag. Sedan har jag sprungit runt på stan och handlat presenter till Manges födelsedagspartaj nästa vecka. Jag är mycket nöjd :o) Råkade även köpa en och annan present till mig själv, det är lätt hänt... Ett par lila brallor från JC bland annat, galet men härligt.

Jag idag: Topp från American Vintage, shorts från H&M, pärlhalsband från Angela Gotborn, samt ett annat shoppingfynd jag gjort idag, ett rosa bälte från Lindex. På fötterna har jag ett par rosa ballerinaskor (matchar bältet ;o) som jag också shoppat idag, från KappAhl (!), bekväma och praktiska. Bäst jag passar mig för att bli alltför bekväm och köper mig ett par Foppa pjucks och lallar runt i mysbyxor om några år (ahhhh otäck tanke hahahahaha).

Nu ska jag bädda sängen! Börjar jag redan bli semesterslapp...?

torsdag, juli 10

Vet ni...

...jag har kräftor i kylskåpet.
Det innebär att det är fest imorgon för att fira in SEMESTERN!

Jag ska bara arbeta en liten liten stund imorgon sedan ska jag ge mig ut på presentjakt. Mange fyller år nästa vecka och det ska vi verkligen fira. Jag har lite idéer men jag vågar nog inte skriva det här. Man vet ju aldrig vem som kikar in ;o)

Sex bilder (särskrivning är inte alltid dåligt...)

Gott och blandat :o)

1. Min nya lampa som jag fyndade på Röda Korset för 65 riksdaler. Den förgyller verkligen sena sommarkvällar framför någon brittisk deckare (jag har den brevid tv:n).


2. "Hang up" just nu: Rosetter! Jag kan inte få nog men jag vill inte ha dom på mina kläder utan i håret. "Tur" för mig att den lilla butiken brevid mig säljer suveräna rosetter till håret :o)



3. Pumpsen jag fyndade i götet. Placerade dom på växthuset och hoppas att det kommer växa upp fler pumps så småningom ;o)


4. Ej ätbar bakelse (tyvärr). Den är gjord som en liten skål så i den kan man gömma grejer i om man vill.


5. Min favoritbild som jag satt upp i klädkammaren. Jag skrattar varje gång jag ser den. Hahaha är inte det bra så vet jag inte vad.

6. Vårt lilla bibliotek i köket. Favoriten - Franska kvinnors smala hemligheter finns såklart med i skaran. Det är en toppenbok om man vill leva sunt.

onsdag, juli 9

Tjusigt

Det här är nog den snyggaste bag in boxen jag köpt, någonsin.
Se bara, rosa och svart. Med en krokodil!
Jag smäller av :o)


Innehållet vet jag mindre om, det är rosé iallafall.
Snacka om lättköpt ;o)

Dåligt

Dåligt
Dåligt Dåligt
Dåligt Dåligt Dåligt
Dåligt Dåligt Dåligt Dåligt


Sådär ja då fick jag ur mig det.
Nu ska jag sluta för dagen och ha det bara fin fint.

På Pricken Röd

Är hemma och långlunchar, det är sånt man kan göra när man är ensam kvar på sin arbetsplats.

Idag har jag en långkjol på mig, köpt i secondhandbutiken På Pricken Röd. Till det en H&M topp och gladiatorsandaler. Känner lite hippievibbar och det är gott.

Ikväll är det våran minilördag. Jag står för festligheterna ikväll och bjuder på vitt vin, GI bröd och vitkålssallad. Knasigt blandning men jag lovar att det är gott :o)

tisdag, juli 8

Mot mörkare (hår)tider

Så där mu har jag fixat en tid hos min frisör i slutet av augusti, då ska jag klippa och färga/tona mitt hår. Tänkte nämligen bli mörkblond/ljusbrun lagom till höstvindarna drar in. Det blir kalasfint tror jag. Kollade på lite gamla kort igår och blev så sugen. Man lever ju bara en gång och då är det ju dumt att gå runt och se likadan ut hela tiden.

Idag är jag föresten galet trött, men morgonpromenaden skippade jag inte trots det. Hade jag hoppat över den hade jag nog varit ännu tröttare just nu. Får bli en lång kaffepaus nu strax. I eftermiddag ser jag fram emot en ännu längre fika på ett mysigt fik med en mysig vän i mysigt grått väder. Mycket mys idag…

måndag, juli 7

Två ja och en kyss

När jag var 20 år träffade jag en kille som jag tyckte var helt grym. Vi dansade en dans eller två. Men det blev inte mer än så...

2 år senare sprang jag bokstavligt talat nästan in i honom igen. På 2 år hinner en attraktion växa en hel del, det kan jag lova. Han och jag blev vi. Vi åt frukost tillsammans, vi skrattade tillsammans, vi levde tillsammans, vi grät tillsammans, vi dansade tillsammans, vi festade tillsammans, vi var bakis tillsammans, vi busade tillsammans, vi försov oss tillsammans, vi tjurade tillsammans, vi sjöng tillsammans, vi diskuterade tillsammans, vi gjorde allt tillsammans.

En dag i sett soligt land ställde han sig på ett knä och friade. Svaret blev ja såklart. Vi ska vara tillsammans jämt, det låter så bra tycker jag. Jag vill vara hans fru och han vill vara min man och på vårt brevinkast så ska det stå endast ett efternamn, nämligen hans. Men två ska dela varandras liv där innanför dörren och det är vi. Som gifta. Så i maj nästa år blir det ja & ja och sedan sealing the deal med en kyss ;o)


söndag, juli 6

Back in town...

...med en mängd upplevelser och ett par skor rikare :o)

Konserten var grym, trots att jag trodde benen skulle ge vika efter 4 timmar i stående position gick det bra. Stämningen var helt fantastisk och jag är verkligen lycklig att vi lyckades få biljetter.

I bilen på väg till Götet. Vi förfestar på vandrarhemmet, finns det ingen bar får man fixa en egen. På plats, jag å Mange, Bruce och The E street band + 58 000 andra.


En hel del skaldjur har det blivit i helgen. Mange gosar med en goseapa.

Lördagen spenderade vi shoppandes och rosédrickandes. Sedan tog vi en tur på Universeum, galet roligt. En fantastisk helg med andra ord. Men jag erkänner att det var skönt att komma hem. Även om vandrarhemmet vi bodde på var helt okej så är jag mer av en hotelltjej. Krispigt vita lakan och hotellfrukostar slår det mesta :o) Fast det allra bästa är min egna säng, där det luktar sköljmedel och där en spinnande katt huserar.

torsdag, juli 3

Historien om Bozzan, herr Gädda och fru Gös

Såhär såg det ut när de bekantade sig med varandra för första gången.
Bozzan var skeptisk till sina nya vänner:


Den är verkligen BRA

Kom hem från bion för en stund sedan, SATC filmen var verkligen jättebra. Mina kinder är saltindränkta just nu och ögonen är lite rödsprängda men vad gör väl det... Köper den på DVD så fort den kommer ut. Mitt huvud är fullproppat av romantiska kyssar och inspiration till höstkläder :o)

Såhär ser jag ut ikväll. Rosetter är flott :o)

tisdag, juli 1

Min fina dag

Vaknade...av den sedvanliga mobilsignalen 05.30...men en viss gosig ullig liten sak tryckte sig mot mig, spinnande och sängen kändes alldeles för varm och skön för att slita sig ur för en morgonpromenad, ibland är det ok att fuska och drömma vidare.

Gick...till jobbet, solen sken och kjolen fladdarde i vinden, härlig känsla.

På jobbet...flöt allt på fint, rensade bland papper och skrev ut fina bilder och satte upp på anslagstavlan.

Lunchen...spenderade jag först med min mamma på stan, vi kikade på smink. Jag köpte ett svart linne till konserten. Sedan köpte mamma körsbär till mig och jordgubbar till henne. Vi satt i solen en stund tills vi skildes åt. Tillbaka på jobbet åt jag fiskpinnar, det är ingen favorit men körsbären fick jag med mig så jag slapp gå hungrig :o)

Efter jobbet...gick jag ock köpte en rosa lampa på Röda Korset. Sedan tittade jag in i en liten butik här i närheten och köpte en rosett. Röd, blå och vit är den, i mitt hår ska den sitta.


Hemma...spelade jag Edith Piaf och lagade en gryta med champinjoner och quorn. Mange och jag tog en tur på cyklarna i solen, det var skönt.

Kvällen...har vi spenderat i soffan. Vi har skrivit ner våra sommardrömmar på ett papper, allt från att kyssas under träd när det regnar till att kasta frisbee i vattnet. Semestern 2008 verkar bli ljuvlig.

Nu...tittar jag på Morden i Midsomer, Bozzan jagar en leksaksmus och vill att jag ska överge datorn och komma och leka med henne. Så det gör jag nu.


Tänk att en vanlig tisdag kan vara så härlig.

Mmm

Vilken dag jag har :o)