torsdag, februari 28

En väldigt speciell liten dam

Idag har mina tankar varit hos Bozzan. Vi lämnade henne på djursjukhuset i morse för att hon skulle kastreras. Det var fruktansvärt och känslig som jag är så började tårarna såklart rinna...det gick över efter en stund men jobbigt var det. När vi kom hem med henne försökte vi följa instruktionerna vi fått av personalen. Låt kissen vila i ett mörkt rum med en filt. Ville Bozzan det? Nej. Hon har sprungit runt som en tossa med tratten runt huvudet och jagat sina leksaker. Hon har fortfarande inte sovit en blund. Det är nästan som man undrar om de förväxlat någon spruta på sjukhuset.... ;o)

Vägen till mitt hjärta

Jag är så lyckligt att jag lever tillsammans med en man som engagerar sig, som bryr sig och inte minst väljer att ta ställning.

Det här gör mig så stolt.

onsdag, februari 27

Schalallallallala Mr. Jones

Nu har jag varit och hämtat ut klänningen från Dagmar, den var ljuvlig. Mitt första plagg därifrån, jag har alltid haft på känn att jag varit en "Dagmartjej". Ska samla på mig fler plagg, sakta men säkert det är något jag kan lova ;o) Ska inviga den på fredag tror jag om jag går på Lykke Li konserten. Beror lite på hur Bozzan repar sig efter ingreppet.

Så nu ska jag duka fram lite fika sen bär det av till IKEA, hittade ett miniväxthus på deras hemsida som jag tänkte inhandla (bland annat ;o).

Pst, klänningen är från H&M, manchesterkavajen är från Vero Moda (jag har haft den i 6 år, snacka om bra kvalité!), väskan är secondhand, stövlarna är från La Redoute och mössan är från Åhlens...puh....

90´s

Det är något i luften idag som gör att det känns väldigt mycket 1994. Jag vill lyssna på Nirvana, kolla på Waynes World, klä mig i flanell och kängor. Låtsas som att jag är i Seattle och det ska regna så där mjukt och fint.

Så där är jag idag.

1994 var jag 12 år, efter skolan värmde jag bullar i micron så att de först blev alldeles för varma för att äta och sedan blev de stenhårda, jag låg på golvet och lyssnade på mina idoler och drömde mig bort till mer spännande platser. Pojkar? Näe det intresset hade inte riktigt satt fart och det är jag såhär i efterhand väldigt glad för. Fast jag hade nog allt en liten crush i sångaren i Soul asylum och snyggingen i Counting Crows ;o)

Nu ska jag "snap out of it".

Jobba inte drömma.

tisdag, februari 26

Stora bokdagen

Har ni varit på bokrean idag? Jag var där i morse. Köpte Bonniers Stora bok om katter, en bok om skönheter genom tiderna - Beauty samt den här som Bozzan modellar så sött för:


Mossvikenfruar - Chansen av Emma Hamberg.
Föll mest för att den är klädd i såntdär plyschaktigt tyg, men innehållet verkar trevligt det med :o)

Polkagris

Den här toppen var för söt för att kunna säga nej till. Inhandlades på H&M för det skumt låga priset 98 kr...

Jag invigde den såklart idag.

måndag, februari 25

Finast på galan....

....var Calista Flockhart utan tvekan tycker jag.
Klänningen ser ut som en gråblå hösthimmel och känns nog lika sval som den ser ut. En sådan blåsa skulle man ha hängandes i garderoben.


Ikväll har jag druckit ett thé som heter Vårkänslor, kunde inte motstå det när jag stötte på det i min jakt efter Grönt thé med persikasmak. Fann inte det jag sökte, men lite vårkänslor är ju aldrig fel ;o)


bild från: www.oscar.com

Härmapa

Tack vare x-antal bra Streetstyle- och modebloggar är det inte svårt att hitta inspiration i dessa moderna tider ;o). Jag brukar spara en hel del bilder från The Sartorialist i min "inspirationsmapp", inte så konstigt kanske för han möter helt fantastiska människor (om man bara utgår från bilderna då såklart).
Så dagens inspiration kommer från tjejen här till höger. Kanske inte helt klockrent men miss-matchkänslan infann sig ;o)

Flickan med guldbyxorna

Idag är man lite rikare än vad man var igår. Löningen var efterlängtad, det kan jag lova! Ska köpa några saker till hemmet den här månaden, vitrinskåpsdörrar till en av våra Billybokhyllor bland annat. Tycker att det ser så stökigt ut så jag tänkte hänga upp spetsgardiner bakom dörrarna så att man inte ser vad vi har i hyllorna, blir nog kanoners tror jag. Sedan ska jag försöka få tag i ett miniväxthus att sätta i köksfönstret. Tänkte kolla på Plantagen (och liknande) de borde ha till ett bra pris.

Nu ska jag strax gå en liten promenad innan det är dax för lunch. Sitter och jobbar med en databas som gör mig helt snurrig i huvudet. Jag behövde verkligen se lite bokstäver istället för siffror en stund. Tack för att du finns bloggen ;o)

söndag, februari 24

Ett söndagsprojekt

Idag sa vi bye bye till våra akvariefiskar. Efter Bozzans ankomst har vi inte riktigt ägnat så mycket tid åt dom, så nu har de simmat vidare till min bror... Jag klagar inte för nu fick jag upp min garderob som väntat på att bli ihopskruvad sedan flytten. Nu är det 100 gånger finare i vårt lilla extra rum. Soffan rök den med, den dyker upp på Blocket inom snart framtid ;o)

På promenad

Ingen sol idag istället är det mysigt lite halvgrått väder. Bra för en promenad och tid till att rensa tankarna lite. Söndagspromenader hör till på något vis.

Så nu ger jag mig ut.

En spännande vecka

Det blir en händelserik vecka jag har framför mig, det har jag på känn...
Vad händer då? Ja en massa jobbrelaterade saker, min pappa fyller 60-år och ska ha partaj, Lykke Li spelar i stan (tjoho!), Bozzan ska kastreras (jag kommer vara så nervös...), jag ska äntligen till frisören och ljusa upp håret (det behövs verkligen kan jag säga utan att överdriva, senast jag slingade håret var i november!), sedan väntar jag in att vännens bebis ska se världen för första gången.

Och så väntar jag in den här klänningen från Dagmar som jag beställde på Mint & Vintages rea, jag har spanat på den sedan kollektionen släpptes och nu ska den äntligen bli min :o)

lördag, februari 23

Blåsippan ute i backen står....lalalala :o)

Har spenderat dagen i Strömsbergs naturreservat. Det var fantastiskt fint och vi stötte på en massa fin natur som vi dokumenterade. Känner mig ganska mör i kroppen nu, men det är en skön känsla.



Kaffepaus....

Funderar på om man skulle se melodifestivalen ikväll, har inte sett något av spektaklet iår men någon gång måste bli den första :o)

Lugnet efter stormen

God morgon! Solen skiner och utanför fönstret har världen verkligen vaknat till liv. Det är så härligt att höra det där sorlet av människor tycker jag. Nu ska jag göra frukost och hinna ikapp.

Morgonljus....



fredag, februari 22

Lite mer känsla

Så...nu känns det lite bättre. Lever man tillsammans med en fantastisk människa så är det lätt hänt att man mår lite bättre efter en stund. Jag känner mig lyckligt lottad.

Kortkort och myskofta, det är en fin kontrast. Nu blir det soppa och baguette, det blir mums!

Det är inte så bra för att...

Jag har fått höra en tråkig nyhet idag, det får mig att inse att mina egna problem kanske inte är så stora men ändå, de är mina... Försöker känna den där sköna fredagskänslan men just nu kunde det lika gärna vara en tråktisdag. Vill inte ta ner någons humör, men jag kan inte skriva tjoho det är fredag!

När jag inte känner känslan.

Det blir väl bättre, det blir det ju alltid. Men just nu vill jag bara gå hem, lägga mig i sängen och läsa en bok. Jag vill inte vara roligare än så, jag kan nog inte vara det heller. Imorgon är det säkert bättre, lite vila och lite eftertanke kan göra mycket gott. Hoppas att allt är bra med er som läser det här och att ni känner det där sköna helgpirret.

torsdag, februari 21

Uppdraget slutfört

Nu har jag varit ute och sprungit/joggat i 30 minuter. Vilken start! Det gick faktiskt riktigt bra, det känns som att kroppen får den start som den behöver för att komma igång. Så nu är det dax för fil och flngor sedan blir det duschen. Den längtar jag efter nu :o)

onsdag, februari 20

Ett till då...

Kanske ska blogga hela kvällen...det känns som att jag är på god väg om man säger så ;o) Mange har dragit på flugbindarkväll på våran heliga onsdagskväll (även kallat lillördag). Så här sitter jag ensam med katten. Men det är rätt skönt ändå måste jag säga, Top Model på tv lite senare, en gosig kisse, lite frukt och gott te + att jag ska läsa klart min favvoAugust bok Hemsöborna.

Sämre kan man ha det.

Mums för ögonen

Jag är inte den som postar mycket bilder på designerplagg, men jag ägnar en hel del tid på att spana in dom på nätet. Det är inte ofta jag fastnar för något men nu måste jag publicera lite bilder på något som jag tycker är otroligt fint. Älskar färgerna, mönstren, allt!

Låt mig presentera, Missoni Pre-Fall 2008:

bilder från Style.com

Vissa har kallat den tantig, men jag säger HURRA!

Spetsmani!

Spets är vackert, påminner om finare lite mer romantiska tider tycker jag. Själv har jag 3 st klänningar i spets och två av dom har jag fyndat på vinden hemma hos mamma. En röd och en svart, den svarta var min mormors. Jag har burit den en gång, på nyårsafton 2005:



Lite svårt att hitta tillfällen att bära den på, man vill ju gärna ha den när det är lite festligare och på ett bröllop gör den väl knappast succé ;o) Klänningen till höger säljs hos ASOS just nu, rätt likt eller hur?

Vad håller jag på med

Imorgon ska jag ge mig ut och springa i ottan! Det var alldeles för länge sen sist, så nu är det verkligen dax. Om jag överlever får jag se, men självklart hoppas jag på det :o)

söndag, februari 17

Elle-galan på tv

Fortsätter att skriva om mitt tv-tittande. Bloggsnacket i morse var ju inte mycket att hurra för och söta Eleonore fick ju knappt en syl i vädret. Men Elle-galan är ju alltid kul att spana in, ger lite glam såhär på söndagskvällen

På tal om det...kul att pärlorna gör comeback, jag har alltid älskat det (väldigt mycket stundtals, mindre då & då). Har några stycken på lager och pärlor i öronen är ju givet :o)

God morning!

Nu är frukosten framdukad framför tv:n (ovanligt!). På fyrans nyhetsmorgon ska de strax (10.15) diskutera bloggarnas "makt", det blir kul att se.

pst...filmen igår var toppen!

lördag, februari 16

Olika fokusområden

Vissa är mer intresserade av isläget än andra.
Men man har ju olika intressen.
Just nu är jag mest insnöad på randiga t-shirts efter som jag letar efter den perfekta...

Det är så fint!

Biotajm

Senast jag var på bio kollade jag in Da Vinci-koden, med andra ord går jag inte på bio så ofta ;o) Anledningarna är många men det jobbigaste är att jag "lider av" ryckiga ben (restless legs), jag har jättesvårt att sitta still för länge och måste resa mig upp och gå en runda eller hålla ut dom framför mig så att jag spänner dom (svårt att förklara...;o).

Men ikväll struntar jag i det till förmån för Sweeney Todd.

Som Jesus...

Idag har jag gått på vattnet.

Följde med M och kollade in istillståndet på en sjö i närheten, det höll för oss båda men det kanske inte är riktigt läge för att grilla korv på den...

Mitt hår är inte att leka med i blåsväder hahahaha :o)


fredag, februari 15

Alla hjärtans dag...

....hann jag såklart fira!

jag + älsklingen + rödvin + färska räkor + baguette + kärlek = succé!

Vilken vecka!

Det här har varit en av de intensivaste veckorna i mitt liv tror jag.
Men kul.
Mycket jobb,

mycket planer.
Nu ska jag varva ner och njuta av helgen.
Underbart!

måndag, februari 11

.....öh....

Rubriken ville inte riktigt komma fram idag.... Jag är så trött i huvudet just nu, på ett såntdär ganska skönt sätt. Det tar på krafterna att köra igång med ett projekt på ett annat ställe även om jag varit där 2 gånger tidigare. Nu ska jag äta något och bara varva ner. Det behövs.

söndag, februari 10

Her face is a map of the world Is a map of the world You can see she’s a beautiful girl she’s a beautiful girl...

Åh lyssna!
KT Tunstall går på repeat just nu :o)

7 killar och 1 tjej

Igår spelade jag Necromunda, det var den roligaste kvällen på länge. Jag fick lyxen att välja om jag ville vara med på tjejkvällen (kladdkaka och melodifestivalen) eller killkvällen (chips och Necromunda). Det var inget svårt val för mig ;o)

Brukar inte posta så mycket festbilder men jag gör ett undantag för att visa min vinnarglädje. Jag vann nämligen min omgång :o)



Sedan firade jag med att röka vattenpipa...


...det var gott.

Hoppas att ni också haft en kul helg. Nu ska jag ge mig ut på promenad och njuta av söndagslugnet.

lördag, februari 9

En egen uteplats vore fint

Älskar att fotografera utan blixt, det blir så naturliga bilder.
Här är jag idag, på föräldrarnas altan.

Tröjan är från H&Ms herravdelning, kjolen har jag kortat av på egen hand den kommer från Vero Moda från början har jag för mig och solskenet kommer från himmelen (ahw det var fint sagt av mig).

Vilken fångst!

Till skillnad från vissa (läs M) som är ute och fiskar idag (och inte får något på kroken...) så har jag haft ordentlig jaktlycka. Två secondhandbutiker har avverkats. På den första hittade jag en fin väska, precis en sådan jag haft i mina tankar men inte visste fanns:

Den ser kanske inte mycket ut för världen men när jag fyllt ut den med lite saker kommer den formas fint.

I butik nr.2 sprang jag på en röd manchesterkavaj. Det blir tjusigt till våren tänkte jag (ska eventuellt byta ut knapparna till ett par svarta):

Photo location: Päronens altan, tackar för lånet av den och kameran (som jag tror kommer slinka ned i min väska när jag åker hem, ge mig den...;o)

fredag, februari 8

Nytt i hemmet

Det har inte hänt så mycket på inredningsfronten på sistone, men några små (små, små, små) godbitar har kommit till ändå.
Uppdatering: För ni har väl hört talas om lusstakar? Det är där lössen bor :o)
Skämt å sido, ett j vill inte vara med i kollaget...

En stund i livet (oj det lät djupt!)

Jobbstatus:
Arbetar min sista dag här så dennna fredag har jag ägnat mig åt att knyta samman de sista lösa trådarna. Börjar ett nytt uppdrag på måndag, fortfarande på Högskolan men på en annan plats. Ännu ett 1 månads projekt med andra ord. Jag söker jobb för fullt, men fortfarande inget napp...

Olyckstatus:
Plockade i ordning lite inne på labbet nyss. Lyckades orsaka en mindre översvämning samt krossa en flaska i golvet på mindre än en halvtimme. Jag hör verkligen inte hemma på ett labb kan jag känna ibland (ganska ofta faktiskt...).

Nulägesanalys:
Nu är frågan vad jag ska fördriva mina sista 2 timmar med här? Leta lite jobb kanske, kolla in några bloggar, lyssna på fredagsflörten, dricka kaffe...

Våga (fejk!) skinnkjol!

Bozzan ville vara med på bild idag (fast hon hade problem att sitta still så hon blev suddig :o). Vågade fejk skinnkjolen idag, ska strax gå tillbaka till jobbet och göra en heldag i den. Funkar på arbetstid om man klär ner den tycker jag, köpte den på Gina Tricot om jag missat att säga det.



Det där med matlådor

På min bättre hälfts arbetsplats så tävlar man tydligen i matlådeinnehållet.
Det är de kvinnliga anställda som deltar.
Snyggast och nyttigast vinner.

Själv blir jag mest irriterad av frågor kring vad jag äter.
Konstiga tjejer...

torsdag, februari 7

ZZZZzzzzzzzzzzzzzzzz

Äntligen fick jag min natt med god sömn, Bozzan höll sig lugn och sov tätt intill oss (hon ligger alltid emellan oss i sängen, sötnosen...). Det var så gott att jag snoozade i 1 timme! Insåg att jag borde vara på jobbet vid åttatiden och hastade mig igenom morgonrutinen. Så nu sitter jag här, utsövd men rätt sjabbig :o)

onsdag, februari 6

Tjusigt från Ellos

Det här var det finaste jag har sett från Ellos på väldigt, väldigt länge.
Jag tror allt den har något franskt över sig...

För 399 kr är den ju ett litet kap.

Någon söker karl...

....och det är inte jag.
Bozzan löper och det är inte en tyst sekund här hemma.
Öronproppar på nätterna ger iallafall lite sömn, men kvällarna bli ju inte direkt harmoniska...

Prinsessig

På tok för uppklädd för labjobb men det struntar jag i. Varför låta fina kläder bara hänga när man kan vara tjusig varje dag? Fyndade den på Noa Noas rea efter att ha spanat på den hela hösten fick jag den till halva priset. Sådant tackar vi för.

Nu ska jag, prinsesskjolen och min "efterjobbetglansiga" fejja gå och tömma kattlådan. Vilket glammigt liv man har ;o)

tisdag, februari 5

Franska för nybörjare

Jag har fortfarande dille på allt som är franskt, allt från mat, kläder och musik... För en stund sedan när jag åt lunch så satt det några lärare i lunchrummet och diskuterade på härlig franska. Åh jag tycker det är så vackert!
De kanske pratade om all världens hemskheter men i mina öron lät det som kärleksförklarningar. Stunder som sådana önskar man att man valt bort den där hemska tyskan på högstadiet och lärt sig franska istället. Man kanske skulle skriva upp sig på en kvällskurs?

Undra om man får prova skor, äta bakelser och dansa vals på franskakurser.
I sådanafall skriver jag upp mig direkt... ;o)

Ska det vara en semla?

Har ni ätit någon semla idag? Det har inte jag och jag hade nog inte tänkt göra det heller m e n så får jag ett sms av Mange som informerar mig att fiket som ligger tvärs över gatan säljer stans godaste semlor (enligt ett tillförlitligt test....jag menar alla har väl samma smaklökar ;o) för 19 kr/st. Vet inte vad han insinuerar men jag misstänker att han är sugen och ja då får jag väl visa mitt stöd.

måndag, februari 4

Ett stycke kjol (som inget djur har fått sätta livet till för att tillverka...).

Köpte mig en skinnkjol på mellandagsrean eller rättare sagt januarireans halva reapriset kampanj. Tycker att det är tjusigt med skinnkjol + tröja modell större. Kanske t.o.m vågar inviga den på jobbet i veckan...

Vilken dag

Jag ville inte slita mig från mitt söndagsmys. Så mentalt har jag legat i soffan, promenerat i solskenet och läst bra böcker hela dagen. Verkligheten är en helt annan... Men en glimt sol fick jag allt på lunchen. Det var fint.

söndag, februari 3

Trevligt värre

Helgen har verkligen varit dunderkul. Igår var jag och en kompis så morgonpigga att vi gick till torget, hittade lite smått och gott. Bland annat hade de ett stånd med bara sytillbehör där jag köpte en del till lite kommande projekt. Nu ska jag bara hitta lite fint tyg och sluta fred med symaskinen. Framåt eftermiddagen promenerade vi bort till den lokala puben och kollade in när HV 71 spöade Modo ;o) Efter det blev det spelkväll som pågick framåt småtimmarna. Vid tretiden kändes sängen alltför lockande så där såg kvällen sitt slut.
Måste erkänna att jag är ganska seg idag så jag har inte tagit mig för alltför mycket. Om man inte räknar med frukostbuffén som jag dukade fram i morse till våra övernattningsgäster :o) Utöver det har jag tagit mig igenom mängder av vimmelbilder från ELLE-galan, tjusigt folk har aldrig skadat.

fredag, februari 1

Titta så bra

Jag har börjat klistra upp inspirerande bilder på dörren in till min klädkammare. Inte så mycket just nu men det lär fyllas på. Bra att ha då den ökända klädpaniken gör sig känd...

Skön fredagskväll

Kom precis hem efter att ha ätit en god middag, nu mår jag verkligen som jag förtjänar - fin fint. Imorgon har jag en fullspäckad dag framför mig, så nu ska jag ta vara på lugnet och sjunka ner i soffan med ett glas vin och min älskling :o)

Hej februari!

Ska strax stänga kontoret för dagen. Känner mig helt slutkörd även om det inte märks att jag åstadkommit så mycket idag. Sådana dagar är jobbigt tycker jag, jag är alldeles för resultatinriktad när jag arbetar, vill se att något händer på en gång. Nästa mål är optikern, hon ska kolla att mina linser fungerar som de ska. Hoppas verkligen att hon tycker som jag, att det har fungerat bra.

Plan för kvällen: ELLE galan! Hahaha nej jag skojar, det blir mat och dryck på något lugnt ställe, det ser jag fram emot.