torsdag, januari 31

Shoppa med rent samvete...vem vill inte det?

Intressant med lite debatt kring hållbart leverne på Englas blogg. Hoppas att den kommer att utvecklas och att de kommer fram till något bra. Vore kul om förståelsen för att modeintresse inte är detsamma som att konsumera stora mängder kläder spred sig.

Ekologiska kläder är verkligen jättebra, inte bara bomull utan kläder i andra material så som hampa och bambu. Sedan tycker jag att secondhand är minst lika bra och att man tänker på att försöka dra ner på antalet plagg man köper. Visst kvalité framför kvantitet är en jättebra tanke. Men nuförtiden tycker jag tyvärr att man oftast får höra det resonemanget från sådana som har möjlighet att både köpa 10 plagg från H&M + 3 från t ex Dagmar på en månadslön. Det kanske är dags för fler att göra uttrycket mer rättvisa och visa vad det handlar om egentligen?

Jag har personligen svårt att hitta plagg av ekologisk bomull, det är oftast en viss stil som kanske inte alltid passar min egen och handlar man ett plagg bara för att göra ett statement om att man tänker på miljö…ja då har man nog missuppfattat poängen med det hela. Då håller jag mig hellre till secondhand.

3 kommentarer:

 1. Jag håller helt med om att det precis som på 90-talet bara är de som har en viss stil som kan känna sig hemma i de ekologiska plaggen, det är väldigt trist tycker jag. T ex Laredoutes eko-kollektion för våren. H&M förra året var också trist - lite bättre i år. Då syr jag hellre om seconghandplagg och gamla favvoplagg!

  SvaraRadera
 2. Ja de där plaggen kommer man ju ihåg, alltid naturfärgade och farfarströjor :o) Önskar att jag vore bättre på att hantera symaskinen, då får man ju unika plagg också och det är ju extra kul. Ha en bra helg!

  SvaraRadera
 3. Det är bara att öva om intresset finns! Jag har sprättat upp mycket i mina dar, det blir inte perfekt direkt men krävs bara lite tålamod (och tid: hinner inte sy alls ofta nu längre) och man får ju börja med något lätt t ex en kjol!
  Trevlig helg till er också :)

  SvaraRadera

En kommentar gör mig glad, så skriv en rad! Hälsningar Johanna