fredag, januari 11

Ryter till

Något som jag börjat irritera mig på det senaste halvåret är kommentarer i stil med dessa:
”Ja men det är bara att tänka positivt så blir allt bra…”
”Positiva tankar ger positiva händelser…”
”Tänk positivt så ordnar sig allt…”

Innan har jag knappt reflekterat över det men nu börjar det bubbla inom mig när jag hör det. Jasså det säger du, exakt på vilket sätt? Menar inte att det är fel, inget blir ju bättre för att man är sur, men ibland kanske man behöver vara det också. Jag har fått för mig att de där fraserna är mest förekommande bland tjejer/kvinnor.

Det gör mig lite rädd.

Kan man inte diskutera lite mer konstruktivt med sina vänner? Våga ge konkreta förslag, idéer eller reagera på något sätt än att svara med en standardfras som passar in på ALLT. Vill man komma någonstans kan man ju inte bara gå runt och tänka positivt, man måste ju samla kraft och göra något konkret. Grrrr….

Kvinna i Darfur:


Inte skulle man säga ”tänk positivt så ordnar sig det här…” till henne?
Nu hårdrar jag det hela men riktiga problem kräver riktiga lösningar. Man kan vara vänner med folk och vara ärlig på samma gång utan att gå någon mesig medelväg hela tiden.

2 kommentarer:

  1. å jag håller så med dej i det här! jag avskyr när man lättjefullt avfärdar nåns problem med ett "tänk positivt så blire bra", dels är det så slött och dels ligger däri en underton av att det är ens egen fel att nåt gått käpprätt åt helvete. viket jag härleder till direkt till den otäcka meritokratin som härjar i i-världen. det är en klyscha som skuldlägger den som hat ett problem. blä!

    vart lite långt det där. men blir ju åsså irriterad på det där. hittade dej för övrigt när jag, ehum, googlade mej själv. en mkt tervlig upptäckt må jag säga! :)

    SvaraRadera
  2. Kunde inte sagt det bättre själv! Har man problem och erkänner det blir nog folk lite rädda också. Nu förtiden så är det ju inte okej, man ska passa in i den "lyckliga mallen"...

    Vad kul att du hittade hit, jag har följt din blogg under hela hösten. Fastnade direkt, älskar ditt sätt att skriva och dina inspirerande bilder.

    SvaraRadera

En kommentar gör mig glad, så skriv en rad! Hälsningar Johanna