onsdag, februari 28

En på hundratusen

Tillbaka på kontoret efter en helt underbar avskedslunch (för mig) på en vacker herrgård. Åt en örtgratinerad torsk med stekta grönsaker, det smakade ljuvligt. Vackert var det också, med en utsikt över ett snöinbakat landskap.

Sedan kan man undra över oddsen ibland, t ex vad är oddset att M:s ex befinner sig på samma restaurang som jag? På en herrgård utanför stan med endast ett fåtal lunchgäster. Vi har aldrig direkt träffats men jag kände igen henne från korten jag sett. Har aldrig tyckt att det varit jobbigt med exflickvänner förens jag träffade M. Det kanske är ett tecken på att jag för första gången verkligen är kär. Jag får alltid mindervärdeskomplex och undrar varför han valde mig när han har haft så söta tjejer innan. Sedan tar jag mig samman och kommer på bättre tankar…

Angelina Jolie = Ett riktigt jobbigt ex
(som tur var inte min killes föredetta)

Jag är en "skotjej"

Jag är mer av en "skotjej" än en "väsktjej". Men visst vill jag ha fina väskor, skillnaden är att jag inte köper nya så ofta och att jag inte lägger så mycket pengar på dom. Viktigast för mig är att de är i skinn. Nu är jag ute efter en brun skinnväska. Den här från Wedins uppfyller mina krav:

Sista dagen

Sista dagen på mitt nuvarande jobb, det känns lite vemodigt. Får ta ett djupt andetag, hämta in nya krafter och gå mot nya äventyr.

Kör på svartvitt idag. Klänningen kommer från ASOS och var en julklapp från M. Farfarströjan är från Temple och halsbandet från Indiska.

tisdag, februari 27

Rött är sött

Gissa vem som skulle gå på bokrea och spana efter böcker men köpte ett par jeans istället? Var sugen på ett par röda och Gina Tricot hade precis de jag sökte. Efter ett par svettiga minuter i provrummet hittade jag rätt. Modellen heter WENDELA och kostar trevliga 299 kr.


Uppdatering: Det finns inget som jag stör mig på så mycket som rutor med ett rött kryss i. Usch vad irriterande, det värsta är att jag inte kan fixa till bilden förens jag kommer hem. Grrrr

Uppdatering 2: Syns bilden nu?

Jag gillar Helena Josefsson

Läste på Modettebloggen att Eleonore hade träffat Helena Josefsson när de spelade in Mycket mer än müsli. Det hade jag också gärna velat göra. Såg henne på nyhetsmorgon för ett tag sedan och hon verkar vara en sådan härlig människa. En sådan tjej som det lyser om och ögonen glittrar. Vacker, lugn och godsinnad. Eftersom jag är ett Per Gessle fan så har jag uppskattat hennes sångröst ett bra tag då hon varit med i flera av hans sånger. Men efter att ha sett mer av henne vill jag verkligen köpa hennes debutalbum - Dynamo.

I sin biografi på sin hemsida har hon skrivit följande:

When you are born, you are complete but then shell after shell is added as protection against dangers around. Or society forces you to take different parts, needs and patterns you don´t really need or want. Then one can spend the rest of one´s life finding and removing the bad shells, and saving the good ones, one by one. At least that´s what I want to do :o)

Vackert tycker jag…

Ett nytt försök

Eftersom båda mina klänningar från den tidigare H&M beställningen fick åka tillbaka gör jag ett nytt försök med ännu en klänning. Enkel med markerad midja. Något jag faktiskt saknat lite efter alla A-linje formade plagg. Blev ett armband också så att jag kom upp i minsta beställningssumman, armband kan man aldrig få för många av...

En utgift mindre


Nu kan man undra hur jag kan ta kort när vår kamera är förstörd? Efter ett dygn på ett varmt element fungerar den igen, vilken tur! *Glädjeskutt* En utgift mindre denna månad är inte fel.

Hej mitt vinterland

Inatt har det kommit mängder av snö här. Får nog ta på mig en kofta också så jag kommer i rätt stämning.

Asosblus
Acnejeans
H&M armband

måndag, februari 26

"Nödvändig" shopping i mars

Imorgon får jag lön, äntligen! Eftersom jag har lovat min M att inte shoppa så mycket som jag brukar ska jag försöka begränsa min shoppingbudget. Oftast är det smart att göra en inköpslista så att man inte köper en massa onödigt. Därför skriver jag ner mina planerade inköp i mars här:

- röda jeans
(japp jag vill ha det, vet inte vad som har flugit i mig men jag misstänker att det är vårkänslor)
- snyggt armband i skinn
- smalt skärp
- t-shirt med något tryck, helst solblekt gul eller vit
- blå topp (har sett en på VILA)
- bred sjal
- svarta strumpor
(inte så kul kanske, nästan så det kan strykas från en shoppinglista, mer en förbrukningsvara…)
- nättare kofta, gärna grå


Jag behöver mer helg

Borde man inte vara utvilad efter en lång härlig helg? För jag är verkligen inte det idag. Det blev nog lite för mycket fest och för lite vila. Igår fick jag återhämta mig lite iallafall, låg i soffan med tjockaste täcket över mig och kollade på Sex and the City. Min M gav sig ut och fiskade vid sextiden på morgonen! Efter en festkväll, en dum idé visade det sig. När han vadade ut i vattnet (han skulle ta sig ut till en ö...) dränkte han vår digitalkamera i vattnet. Så nu står vi utan kamera och det känns riktigt tråkigt. Inom en snar framtid ska vi köpa en ny, det kan jag lova.

lördag, februari 24

Nu är det fest!

Lite panik nu, gästerna till vår för förfest kommer strax och jag vill inte avslöja mitt bloggande, jag håller det lite hemligt.

Såhär ser jag ut ikväll iallafall. Ska nog skippa ett av armbanden men jag vet inte vilket än. Svårt...

fredag, februari 23

Helgplaner

Snart är det dags att börja fira helg för min del. Först ska jag hitta den där bh:n jag skrev om, önskar jag kunde shoppa lite mer men jag får inte min lön förens den 27:e. Ikväll blir det mys hemma, vi ska nog se En fisk som heter Wanda. Och imorgon blir det fest med dans och god dryck. De bästa helgerna är de som innehåller lite av varje tycker jag. Vad har ni för planer?

Såhär ser jag ut imorgon vid 23.30 tiden när jag tar mig en svängom:

Hihihihihihi

Bara jag har något att sitta på

Presentationen gick jättebra, nu har jag bara lite småfix kvar sedan kan man säga att jag har miljödiplomerat ett företag. Det känns så kul, har dock svårt att sätta mig in i rollen som konsult. Konsult känns så...vuxet. Nästa vecka börjar jag arbeta med ett nytt uppdrag eller en fortsättning på ett tidigare uppdrag kan man säga. Men nu verkar det som att det blir problem med att hitta ett kontor till mig, mitt gamla är upptaget. Hoppas det ordnar sig, de verkar ha hittat ett annat rum åt mig. Bara jag har en skön stol och en dator så ordnar sig allt.

Jag är lite nervös, så jag skriver ett inlägg om vad jag behöver för bh

Är det inte jobbigt när man är nervös inför en presentation eller liknande och man inte ska göra presentationen förens efter lunch. Jag vill ju göra det nu så jag kan vara sådär härligt fredagsavslappnad.

Bästa lösningen är att försöka fokusera på något helt annat. Jag fundera på vad jag ska köpa för ny bh (helst ett set), behöver en bh i samma färg som mitt neonrosa linne jag tänkte ha till morgondagens utgång. Det måste ju vara bästa lösningen att ha en bh i samma färg eller en bh med genomskinliga bh-band. Men jag tycker oftast de är ganska obekväma. Någon som vet var man kan köpa en bh i stark rosa färg och som inte har en massa detaljer på så att det är snyggt under ett linne?

Redan fredag

Idag ska jag presentera mitt projekt som jag har arbetat med. Håller tummarna för att det ska gå bra. Jag försöker se lite seriös ut men jag vet inte om jag lyckas...

Uppdatering: Om någon undrar varför jag är röd i ansiktet är det för att jag solade solarium igår, förhoppningsvis går det ner under dagen. Annars får jag vänja mig vid att se ut som en kräfta under helgen =)

torsdag, februari 22

Tveksam till klänningarna

Hämtade ut klänningarna från min H&M beställning efter jobbet. Nu hann jag inte prova en längre stund eftersom jag hade bråttom iväg. Men såhär tyckte jag iallafall.
Denna var gigantisk på mig. Inte snyggt oversized utan bara stor, som ett tält ungefär. Jag lovar att jag nog hade kunnat campa i den =). Men kragen var underbar och mönstret var vackert. Fast p.g.a den dåliga passformen så får den åka tillbaka.
Söta små knappar på ärmsluten och vackra färger. Är lite tveksam på passformen på denna också. Måste prova den igen innan jag kan bestämma mig. Men det är helt klart en söt klänning, frågan är om det inte finns de som är snäppet sötare...

OBS! Tråkigt inlägg

Usch jag är irriterad idag, vill skrika rakt ut. Hatar den där känslan av att det är något som ligger och ”kliar” i själen, något som man inte riktigt kan sätta fingret på. Har ingen matlust, ingen lust att göra någonting alls faktiskt. Hoppas jag inte drar med någon i min depp, det är bara såhär jag känner idag. Antar att det kommer bättre dagar.

På tv ikväll

Ikväll ska jag kolla på Insider kl. 22.00 på trean, det handlar om den hänsynslösa kattaveln. Katter som knappt kan andas för att deras nos avlats sönder. Jag kommer börja gråta, klarar inte av att se djur som far illa. Ändå måste jag titta, försöka förstå hur människor tänker.

Min familj har alltid haft bondkatter som levt långa och som jag tror lyckliga liv. Vi har ändå ett ansvar att ta hand om våra djur på bästa sätt.

Premiär på nya bloggen för en dagens

Kanske inte världens bästa bild, men den får duga. Tyvärr hittar jag ingen bra plats i lägenheten där jag kan få med skorna på bild. För skor är ju trots allt väldigt väldigt viktiga.

Vad kan man säga om kläderna då. Kjolen hittade jag på secondhand, den hade en klassisk "tantlängd" så jag sydde upp den en hel del. Övriga saker på bilden är från H&M (dock ej gitarren i vänstra hörnet...)

onsdag, februari 21

Mindre lyckat skämt från min sida

Mailade M bilderna på mig som apa och som man. Det var en dum idé för jag fick som svar att han kanske inte kommer kunna attraheras av mig igen efter att ha sett dom bilderna. Han blev skrämd på riktigt...
Jag får väl visa min mest kvinnliga sida ikväll och bevisa att han har fel.










Jag hittade ett snyggt linne på lunchen

Jag har inte varit så imponerad av La Redoutes vår/sommar sortiment. Beställde en klänning som fick åka tillbaka snabbare än ljuset. Den var gräslig. Ett linne från Soft Grey fick jag hem förra veckan, det var sött. Nu när jag ”slösurfade” lite på deras hemsida under lunchen hittade jag det här linnet:

Det har många fördelar:
- I princip gratis (149 :-)
- Lite ”slapp” känsla
- Lär vara riktigt snyggt instoppat i ett par jeans med hög midja
- Snyggt mönster i silver
- Kan användas som lager på lager

Vad väntar jag på?

Spännande

Mitt H&M paket (med klänningarna) har kommit till mitt utlämingsställe. Spännande. Men (det är alltid ett men...) jag hinner inte hämta ut det idag för det är allför mycket som ska uträttas efter jobbet. Jag får helt enkelt stilla min nyfikenhet.

Notering: Mina arbetskamrater sjunger karaoke ute i lunchrummet just nu, en helt vanlig onsdag. Lite lustigt, men rätt kul.

tisdag, februari 20

Jag med mina olika ansikten

Som jag ser ut på riktigt (det är alltså inget att skratta åt...):


Som gullig (men rätt skrämmande) Baby och som Apa, gissa om jag fick ett gott skratt när jag såg apbilden (jag skrattar fortfarande...):

Med västasiatiskt utseende skulle jag vara en riktig snygging ;-). Men med manligt kön var jag mindre lyckad och varför skulle jag få utstående öron om jag är man? Ser nästan ut som Legolas i Sagan om ringen.


Vill ni ha lika roligt gå in på denna sidan och fördriv några minuter.

Lite djupare

Från bikinis till lite djupare funderingar. Kanske ska skriva några ord om varför jag är tillbaka i bloggvärlden. Antar att det är sant som de säger "En gång bloggare, alltid bloggare". Och jag erkänner att jag har svårt att slita mig, trots ett ganska långt uppehåll på ca 3-4 månader. Jag älskar att skriva av mig, ta bilder, spara information om vad jag vill köpa för något m.m. Ibland vill jag skriva väldigt privat, ibland bara om riktigt ytliga saker.

I höstas hände en hel del konstigheter som gjorde att mitt skrivande låste sig och jag behövde fokusera på annat. Inget dåligt i mitt privata liv, jag är fortfarande kär och galen. Men på jobbet var det ganska tungt ett tag, jag fick känna på hur det är att inte känna sig trygg på sin arbetsplats p.g.a att en man inte förstod var man drar gränsen för trevligt beteende och alldeles FÖR trevligt beteende. Eftersom jag har en minst sagt otrygg arbetsituation gick jag inte längre med det, utan påbörjade lägligt ett nytt uppdrag på samma område men långt från den här hemska personen. Känner mig mycket starkare nu och det lär behövas för snart ska jag arbeta med mitt gamla uppdrag igen och röra mig i samma byggnad som en man jag vill undvika till varje pris. Hur tacklar man det?

Nu kanske jag skrev lite för mycket, men jag kände att jag behövde skriva om det lite. Dax att avsluta lunchen och börja jobba.

Bara några månader kvar till badsäsongen

Det verkar som att jag börjar få lite vårkänslor för nu har min årliga spaning efter bikinis påbörjats. Jag har redan fallit pladask för denna skapelse från L Space (som finns att köpa hos Nelly.se). Gillar hur underdelen är utformad och mönstret. Undra om man får magen på köpet, i sådanafall är den värd sina 795 kr.

Mmmm massage

Tillbaka på kontoret efter en helt underbar halvtimmesmassage. Det kommer en massör hit varannan vecka och masserar oss som jobbar här. En helt underbar förmån. Så nu sitter jag här och mår fantastiskt bra, dricker vatten och äter äpple. Hör fortfarande avslappnande valmusik i mina öron. När jag avslutar mitt uppdrag här ska jag faktiskt lägga pengar på att gå och få massage någon gång då och då. Ibland behöver man inte den där nya tröjan utan lite ompyssling istället.

måndag, februari 19

Äntligen fick jag till den

Jag har haft problem med att få till en hyfsat snygg knut, men i morse lyckades jag verkligen. Därför är den värd att förevigas.

Jag blir exalterad av disktrasor

När jag såg dessa disktrasor med medaljongmönster blev jag exalterad. Sedan kom jag på att det bara är disktrasor och vad spelar det för roll hur de ser ut. Efter några dagar luktar de illa av räkskal och mjölk (blä) och man vill inte se dom längre. Men faktum kvarstår, de är fina.

Självklart skulle det varit en bild här på den fina trasorna men eftersom den var skrivskyddad så får jag länka istället.

För att förstå vad jag talar om, klicka här för att komma till Bluebox.se.

Finns det något som heter karatefylla?

Tror precis jag hörde en låt på p3 som hette karatefylla. Vad är det? Är det ett ålderstecken att jag inte har den blekaste? Säger man: "Jisses vilken karatefylla jag hade igår". Snurrar man runt då, hoppar och gör utfall?

Så många frågor, så lite svar.

Uppdatering: Googlade "karatefylla" och blev inte mycket klokare. Mer än att en kille (som kallar sig Byz!?) gjort ett album med det namnet.

Men jag kanske inte är bättre själv?

Å andra sidan kanske jag inte är bättre själv (se inlägget nedan). För nu ska jag älta lite, älta kanske är fel ord. Jag ska bara skriva ner vad jag tänkte ha på mig och jag är redan fast besluten på att bära denna kombo. Ett neonrosa linne i enkel modell instoppat i ett par mörka jeans med hög midja samt svarta ankleboots och ett brett armband. Vem vet bild kanske kommer…


neonrosa blir man glad av

söndag, februari 18

Äntligen något kul att se på TV:n

Strax (kl 20.00) börjar Trinny & Susannah Stilakuten på femman. Äntligen något kul att se på tv:n! Har saknat deras roliga kommentarer, så nu håller jag tummarna för att de inte tappat stinget under deras uppehåll. Ska passa på att fixa naglarna under tiden och låta dom vila i ett par bomullsvantar. Bomullsvantar finns att köpa på Apoteket i 5-pack. Smörj in händerna med en fet handkräm och ha på vantarna en stund. Resultatet: lena händer. Jag lovar att det fungerar...

Uppdatering: Såhär fram till första reklampausen måste jag säga att jag är mycket nöjd med Trinny & Susannah, mina söndagar är inbokade framför tv:n 20.00 framöver. Jag blir nästan lite rörd av paret de försöker hjälpa.

lördag, februari 17

I väntan på Melodifestivalen...

...ser jag ut såhär. Myskläder, ingen velourdress men jeans 2 storlekar för stora och en slapp farfarströja. Skönt och mysigt. Bara ett konstaterande.

Melodifestivalen för min del ikväll och lite nostalgi

Japp, såklart ska jag se Melodifestivalen ikväll. Jag hejar på Sebastian för att han är så cool, så nu hoppas jag att han har en bra låt att komma med. Lite kul att Drömhus Therese är med (vem då undrar alla under 20 år...). Gillade henne när hon var på tapeten för 9 - 10 år sedan. Hjälp vad tiden går fort! Ska leta fram min gamla CD med henne och se om jag var fullständigt tondöv som 15 åring (stor chans att jag var det). Kommer ihåg att jag tyckte att hon var så söt. Och visst är hon lite charmig.

fredag, februari 16

Fredag och mycket att fira, dax att ta fram något gott för smaklökarna

Nu är jag nästan klar med designen här på bloggen. Det känns väldigt bra, jag känner mig hemma här. Enligt min besöksstatistik har jag haft hela 8 besökare här på bloggen (inte så mycket att skryta med kanske om man jämför med vissa andra bloggare, men det är mycket för mig...).
Andra saker värda att fira:

- det är fredag och jag slutar om 30 minuter
- ikväll ska jag ska dela en flaska fint rött vin med M
- jag har en härlig helg framför mig
- att livet faktiskt är rätt bra ibland

Skål!

och jag fortsätter kämpa på med webdesignen och samtidigt letar jag efter en ny lya

Igår var vi och kollade på en lägenhet (vi går nämligen i "byta bostad" tankar). Den var riktigt fin med fantastisk utsikt. Nackdelen är att det var en 3:a och varken jag eller M känner oss redo för att ta steget till en 3:a ännu. Det kanske låter konstigt, men för oss är det ett stort steg. Jag gillar att bo på små ytor, det blir så mycket mysigare på det sättet.

- 2 vuxenpoäng...

torsdag, februari 15

Som sagt, livet går vidare på ett eller annat sätt

Känner mig som en dålig människa just nu, jag tröstshoppar. Erkänner att det är min last. På ett sätt är jag glad att jag inte tröstäter (inte bra för strandsäsongen), fast på ett annat sätt vore det lite mer ekonomiskt och bättre för plånboken.

Dålig människa och tom plånbok, tack för det H&M....



............


Min dag är allt annat än en bra dag, men det betyder ingenting. Vissa saker känns så fjuttiga när man ser på livet i det stora perspektivet. Fick reda på en hemsk nyhet nyss, en person som stått mig nära för några år sedan finns inte längre. Så orättvist att livet tas ifrån en när man har så mycket mer att leva för, att uppleva. Jag är livrädd för döden, inte att dö själv men att andra runt omkring mig gör det. Antar att jag inte direkt är ensam om den känslan. Det känns jobbigt idag, men livet går vidare.

onsdag, februari 14

Dunk, dunk, dunk säger hjärtat lite extra idag

Alla Hjärtans Dag, hur kommersiell den än må vara så kan jag inget annat än älska den. För min och Ms del blir det avhämtad mat från favoritrestaurangen (Italienskt). En sådanhär dag tycker jag att det är mysigast att hålla sig hemma. Då kan man avnjuta måltiden i valfri klädsel, vilket kan bli en extra pulshöjare...(om man hoppar över slappa mysbyxor villsäga...)


Bara för att göra det extra tydligt att jag firar denna Alla Hjärtans Dag hela dagen är jag klädd i en klänning från Motel med röda hjärtan på.

söt som ett geléhjärta

tisdag, februari 13

Pengarna gick åt till H&M plagg

Jag hade planer på att förgylla min garderob den här månaden med lite nya märken, bland annat det här linnet från JAW (som finns hos tjallamalla):


Men nu verkar det som att det som återstår i plånboken ska gå till annat som mat, nöjen och viktigheter. Så vi kanske ses nästa månadslön linnet (men förhoppningsvis tidigare...)?

torsdag, februari 8

Testar mig fram eftersom HTML kunskaperna är som bortblåsta

Försöker få till designen på min blogg, vill att den ska vara följande:

- stilren (men inte på gränsen till tråkig)
- lättläst (är det inte hemskt att läsa på sidor med mörka bakgrunder!?)
- "mjuk"
- "jag"

Lätt fixat eller? Hm...

onsdag, februari 7

Photoshop here I come (men är jag redo och finns det tid för eget bloggande?)

Min datasupport (även kallad min sambo) laddade hem photoshop pro till mig igår. Tänkte lära mig göra fina ramar och liknande. Frågan är om jag hinner med det, sedan jag slutade blogga i höstas har jag glömt bort hur man avsätter tid för eget bloggande. All min "datatid" går numera åt att kolla in andras bloggar. Många är bra, många är mindre bra och får oftast bara ett besök. Vad är det jag försöker komma fram till. Kanske att jag har lite prestationsångest, jag vill inte bli ett onenight "klick"...

tisdag, februari 6

Torra ögon (dagens I-lands problem) och en varm ny kofta

Sitter på jobbet och myser i en varm lammullskofta från Whyred. Premiär för den idag och jag ångrar inte mitt köp. Tjocka koftor kan jag aldrig få för många av. Och så till något helt annat. Senaste veckan har jag insett att det är som dom säger - alla yrken har sina för- och nackdelar. En nackdel är att mina kontaktlinsbärande ögon lider, de är torra och känns trötta efter en dag framför datorn. Min optiker "lurade" på mig ett par ögondroppar, enligt henne: perfekt för kontorsråttor. Har tyvärr inte märkt någon förbättring. Så nu måste jag ge mig ut på jakt efter ett par droppar som fungerar, på riktigt. Jag har iallafall en varm kofta att trösta mig med...