onsdag, november 28

Som häxan i Hans och Greta...

Ser fram emot vår lilla glöggfest på lördag. Ska bjuda på lite glögg och pepparkaksgrissinis med ädelostdipp innan maten. Sedan blir det en gratäng med bland annat räkor, saffran, curry och majonnäs med en fräsch sallad till. Efter maten tänkte jag bjuda på hemmagjorda tryfflar med Daim, rulltårta med saffransfyllning och drömmar. Misstänker att ingen kommer gå och lägga sig hungrig på lördag… ;o)


Recept på tryfflarna:

Ljuvligt vuxengodis med barnsligt krisp.

Ingredienser
(40 bitar)
1 dl vispgrädde
50 g smör
300 g mörk choklad, minst 50 % kakaohalt
1 dl Kesella
2 msk konjak eller likör
ca 100 g dajm
kakao

Gör så här
Koka upp grädden och smöret i en kastrull. Ta kastrullen från plattan. Bryt chokladen i bitar, rör ner i grädden och låt smälta. Rör i Kesella och konjak. Låt smeten kallna i kylen ca 1/2 tim. Hacka dajm och rör ner. Häll smeten i en form, 10 x 15 cm och låt stelna i kylen ca 1 tim. Skär i bitar eller forma tryffeln till runda kulor. Pudra över kakao och förvara kallt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En kommentar gör mig glad, så skriv en rad! Hälsningar Johanna