fredag, augusti 10

Hår, hår, hår

Det här inlägget har jag tänkt skriva ett bra tag och idag har jag verkligen inspiration till att göra det. Jag har en såndär fantastisk hårdag när håret lägger sig precis som man vill, härligt. Mitt hår är tjockt, tungt och tål det mesta (nuförtiden, för några år sedan gick en hel del av mitt hår efter en misslyckad blekning, sen dess väljer jag frisör med omsorg...). Just nu har jag ljusa slingor i mitt vanligtvis råttfärgade hår så då kräver det lite extra omtanke. Varannan månad besöker jag min frisör och klipper topparna, cirka 4 gånger om året fyller jag i slingorna. Eftersom jag har rätt långt hår så vill jag undvika att tvätta det för ofta, 2-3 gånger i veckan fungerar perfekt.

Steg 1: För tillfället använder jag produkter från Sunsilk serie - Fresh and Flowing. Produkterna lovar att göra så att håret känns nytvättat, mjukt och fräscht länge och jag tycker verkligen att de håller vad de lovar. Så först schamponerar jag håret med schampo från Sunsilk.

Steg 2: Sedan använder jag inpackning från Elvital Nutri Gloss (den rosa burken, använde inpackning från Sebastian innan men den är lite dyr så jag har inte riktigt råd med den just nu, Elvital är ett bra substitut), kammar igenom håret med en bredtandad kam och låter det sitta i ett bra tag innan jag sköljer ut det. Enligt min frisör är det just det steget som gör störst nytta när man lägger en inpackning, att man kammar igenom håret så det fördelas jämt.

Steg 3: Avslutar med balsam från Sunsilk (för att hårtopparna ska slutas). Det får sitta i en liten stund innan jag sköljer.

Steg 4: Handdukstorkar jag håret försiktigt, låter det torka en stund innan jag sprayar håret med balsamspray från Klippoteket (det är en stor vit sprayflaska) och reder ut håret med en bredtandad kam f ö r s i k t i g t.

Steg 5: Håret får självtorka helt och hållet (inga hårfönar eller liknande får komma i närheten av mitt hår ;o). Sedan tar jag i glansprodukten från Sebastian som jag skrev om häromdagen och om det är fest så sprayar jag även håret med lite hårspray från Loreál (den guldfärgade sprayburken).

Klart!

2 kommentarer:

  1. Tack! =) En del tips fick jag allt, tex att använda balsam efter inpackningen, och att använda spraybalsam för att kunna reda ut håret. ( har provat ett spraybalsam, men just det märket funkade inte för mig) Så ska nog se om jag hittar det från klippoteket. Måste nog också prova den där glans produkten. =) Så tack igen!

    SvaraRadera
  2. Vad kul att det gav några nya tips. Lycka till med håret nu, det är säkert jättefint!

    SvaraRadera

En kommentar gör mig glad, så skriv en rad! Hälsningar Johanna